Kalfsstoofpotje van Jacob & Willem

De crisis dwingt ondernemers tot nadenken en samenwerken, tot creativiteit en originaliteit. Overal ontstaan leuke initiatieven,  alhoewel ik natuurlijk nooit met zekerheid kan stellen dat het door de crisis komt. Feit blijft dat vooral kleine ondernemingen hun hoofd steeds vaker boven het maaiveld uitsteken. En daar ben ik heel blij mee!

Een van die ondernemingen is Meat Your Own, een initiatief van  InnovatieNetwerk. Meat Your Own heeft als doelstelling om de relatie tussen consumenten en producenten van vlees te herstellen en co-creatie stimuleren. Daaruit is KoKeten ontstaan waar iedereen kan meeproduceren, ontwikkelen, koken en verkopen.

De eerste co-creatie is gelijk een bijzondere: eind 2012 gingen Jacob Beeker, een boer met Jersey-kalveren, en Willem van der Greft,  gepassioneerd kok en bedenker van recepten, samen de keuken in en creëerden een bijzonder stoofpotje. Jersey-koeien worden doorgaans gehouden voor de melkveehouderij en de stierkalveren zijn voor de gewone vleesproducenten niet interessant omdat ze te langzaam groeien en te mager zijn. Jacob brengt deze kalveren wel groot en dit resulteert in bijzonder smaakvol vlees. Receptenbedenker Willem ontwikkelde een lekker gerecht, speciaal voor het Jersey-vlees.

Ik kreeg één van de 116 potjes thuisgestuurd. Om te proeven. Ik heb gekozen voor rijst als begeleider, maar het is natuurlijk ook lekker met aardappels of puree. In het persbericht staat dat het potje voldoende is voor twee à drie personen, alleen zou de derde persoon er naar mijn mening wel een beetje bekaaid vanaf komen. De textuur is wat dun, de smaak erg lekker. Het magere kalfsvlees is goed mals en alle groenten en kruiden komen goed naar voren. En dat voor € 9,95, inclusief thuisbezorging! De eerste creatie van KoKeten is in ieder geval geslaagd en ik ben erg benieuwd naar meer.

Bestellen? Dat kan via de website, zolang de voorraad strekt.

 

 

Lees ook:Nieuwe uitdaging Jacob Jan Boerma
Lees ook:Waarom gaan we minder uit eten?
Lees ook:De proefkeuken
Lees ook:Hoe groeien groenten eigenlijk?
Lees ook:Tomaten met een ‘neusje’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>