Vijf tools die geen enkele kok kan missen

6194

Ben jij een beslagen thuiskok of zelfs een echte chef? Dan kunnen deze tools niet ontbreken in je keuken.

1. Hittebestendige veerpincet
De meeste chefs zullen het beamen: dit werktuig wordt al snel veruit het meest gebruikte item in je nieuwe keuken. De hittebestendige veerpincet is als een hand die niet kan verbranden. Bovendien is hij veel behendiger en preciezer dan eender welke lepel of spatel. Je gebruikt hem om te draaien, roeren of mixen.

2. Gietijzeren pan

Het is een investering, maar je krijgt er ook heel wat voor terug, zo’n typisch Nederlandse (by the way) gietijzeren pan. Ze zijn zwaar, stoer en efficiënt. Je gebruikt ze net zo eenvoudig op het fornuis als in de oven, grill of koelkast. Bij een goed onderhoud gaan ze bovendien generaties mee.

3. Mengkom uit roestvrij staal

Tenzij je je vaak beroept op de microgolfoven, raden wij je aan van breekbaar glas en kleurrijk plastiek te vergeten: ga voor duurzaam en betaalbaar. Een geweldpleging meer of minder maakt niet uit voor deze mengkommen. Zij verdagen bovendien hitte als geen ander.

4. Houten slagersblok

Verspil je tijd niet aan een hele hoop flexibele snijborden uit plastiek, maar ga meteen voor het echte werk met een echt, houten slagersblok. Deze robuuste snijplank zal je leven lang dienstdoen en verwerkt echt alles wat je er maar aan toevertrouwt. Een uitzondering is misschien rauw vlees of andere ingrediënten die de plank eventueel kunnen contamineren. Maar dat is uiteindelijk niets dat een goede schoonmaakbeurt niet kan verhelpen.

5. Het chef mes

Vergeet de nieuwste messenset uit de zoveelste TV-commercial en kies enkel de echt kwaliteitsvolle messen die je nodig hebt. Je eerste aankoop is hier absoluut het enige echte chef mes (met 8 inch lemmet). Dit is hét basismes bij uitstek. Het voert zo goed als alle snijwerk uit. Een extra tip: probeer je chef mes altijd uit in de winkel. Verschillende modellen hebben verschillende handgrepen. Welk heft past perfect in jouw hand?

Wil je je eigen prof-keuken samenstellen, als thuiskok of als chef? Surf dan snel naar XXLHoreca.com.

Geen reacties // Reageer