Woensdag winactie: Kruidje roer mij

Uitgekeken op peterselie en basilicum? Dan kun je vast wel inspiratie gebruiken voor andere kruiden. Sumak, djahé, ketoembar en lavas bijvoorbeeld. Gisteren vertelden we je alles over Kruidje roer mij. Nu is het tijd om zelf de keuken in te duiken! Koken.blog mag een exemplaar van dit smakelijke boek weggeven.

Wat moet je daarvoor doen? Beantwoord de volgende vraag:
Wat is jouw favoriete keukenkruid en waarom?

Geef je antwoord:
Hieronder bij de reacties
en/of
op onze Facebook-pagina
en/ of
op twitter o.v.v. @kokenblog en #kruidjeroermij

Je kunt reageren t/m woensdag 26 februari. Donderdag 27 februari maken we de winnaar bekend.

 

Kruidje roer mij wordt uitgegeven door Van Duuren Media
– Meer lekkere boeken vind je in de rubriek Kookboeken

 

Omdat het lastig kiezen was, hebben we het lot om hulp gevraagd. Letterlijk. Alle inzendingen hebben een nummer gekregen en uit de hoge hoed (random.org) trokken we het lootje met nummer 2.  Gefeliciteerd Marianne Maarel! Mail je ons je post-adres? Dan komt het boek snel jouw kant op.

 

Lees ook:Recept ‘Kruidje roer mij’: groentepaella (paella de pimienta)
Lees ook:Duizenden boeken in tranen uitverkoop
Lees ook:Winnaars tickets Hundred Foot Journey
Lees ook:WOENSDAG WINACTIE: I love Groente van Janneke Vreugdenhil
Lees ook:Woensdag winactie: 1-2-3 Koreaans

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Woensdag winactie: Kruidje roer mij

 1. Antoinet

  Mijn favoriet is op het ogenblik kurkuma. Het heeft een heerlijke smaak. Het geeft een gerecht een prachtige kleur. En samen met zwarte peper is het ook nog eens supergezond.

    /   Reply  / 
 2. MarianneMaarel

  Mijn favoriete keukenkruid is dille ik maak er mijn vinaigrette mee op smaak, en vind dat zo lekker, ook lavas vind ik een echte smaakmaker. Beide kruiden zijn goed te gebruiken als je minder natrium mag gebruiken zoals ik, zo geven goed smaak

    /   Reply  / 
 3. Anne-Marie

  Ik ben dol op verse koriander, geven me een instant vakantiegevoel (in het verre oosten!)

    /   Reply  / 
 4. vodi

  gember omdat het niet te overheersend is maar je er toch heel veel mee kan

    /   Reply  / 
 5. Zwarte peper gebruik ik bijna overal bij.

    /   Reply  / 
 6. Nicky

  Kruidnagel en ook veel knoflook

    /   Reply  / 
 7. Marijke

  Dille! Heerlijk fris in de dressing!

    /   Reply  / 
 8. Marina

  verse basilicum! Alleen de geur al mmmmm zo lekker! Ik gooi het werkelijk overal doorheen, het geeft zoveel smaak en maakt een gerecht wat mij betreft echt af

    /   Reply  / 
 9. Miranda

  Ik houd heel erg van verse Madam Jeanette pepers. Ik zou deze het liefst overal doorheen doen.

    /   Reply  / 
 10. Anita H.

  Niet alle antwoorden die ik hier lees zijn correct; er is wel verschil tussen kruiden en specerijen. Maar dat even terzijde. Best lastig om een keuze te maken. Als het gaat om de smaak op zich, dan zeg ik munt. Muntthee met honing: heerlijk. Om mee te koken, kies ik dan voor lavas. Omdat ik dat altijd gebruik als vervanger voor zout.

    /   Reply  / 
 11. Nicole jaegers

  Mijn favoriete kruis is op dit moment bieslook en peterselie. Heb deze in de oven gedroogd en gebruik deze door de salade en pasta’s

    /   Reply  / 
 12. Tara Roosendaal

  Kurkuma. Omdat ik de smaak heerlijk vind en de kleur is zo mooi!

    /   Reply  / 
 13. Jeanet

  Laurierblad is mijn favoriet! Heerlijk in een stoofpotje, doet het goed in de soep en ieder blaadje brengt me terug naar de tuin in zuid Frankrijk waar ik hem geplukt heb.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>