Winactie: culinair historische roman Smaak van Jonathan Grimwood

Vleermuizen, flamingotong, zwarte kevers, bouillabaisse van drie slangen…. Lekkernijen in de ogen van Jean-Marie d’ Aumont, de achttiende-eeuwse hoofdfiguur in de nieuwe culinaire roman Smaak van Jonathan Grimwood. Je kon er eerder vandaag al over lezen op koken.blog.

Zijn voedselvoorkeuren klinken hoogstwaarschijnlijk als een verschrikking. Of toch niet? Er wordt tenslotte nog door een hoop mensen in de wereld vreemd voedsel gegeten. Wat dacht je van gefrituurde tarantula’s, schapenmaag, stierentestikels, cavia’s of de uitwerpselen van de civetkat (Kopi Luwak)?

Wil jij kans maken op één exemplaar van Smaak beantwoord dan de volgende vraag:

Wat is jouw meest bizarre eetervaring?

Welk gerecht deed jou ooit de rillingen over de rug lopen, of deed je misschien likkebaarden? Waren het gefrituurde reuzenspinnen, gepekelde schapenogen of gegrilde krokodillenstaart? En hoe smaakte dat voor jou? Of ken je nog een bizar gerecht wat je graag eens zou willen proeven. Kortom, we zijn benieuwd naar de vreemdste gerechten die jij ooit gegeten hebt of zou willen eten.

 Hoe kun je meedoen?
* Vertel het ons hieronder bij de reacties.
* Like onze Facebook-pagina en vertel het daar.
* Tweet jouw bizarre eetervaring met vermelding @kokenblog en #smaak

Dinsdag 26 november maken we de winnaar bekend.

Het boek Smaak van Jonathan Grimwood is uitgegeven door Xander en kost €19.95. 
- meer boeken vind je in de rubriek Kookboeken. 

Lees ook:Voorkeur voor het bizarre – Smaak van Jonathan Grimwood
Lees ook:Woensdag-winactie: 10 by Brasserie Harkema
Lees ook:. WINACTIE Kookboek Koken van de Bazaar
Lees ook:WOENSDAG-WINACTIE: Zoetwatervis
Lees ook:Word zelf TV-kok!

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Winactie: culinair historische roman Smaak van Jonathan Grimwood

  1. PaulO

    Niets extreeem. Heb al eens kikkerbillen gegeten.
    Maar als kind in Zwitserland kreeg ik koeientong met champignon-roomsausje. Zweet op het hoofd, proeven, en … heerlijk!
    (Nu nog eens thuis stiekem maken voor mijn gezin. En dan pas achteraf vertellen wat het was …)

      /   Reply  / 
  2. Anja Z

    Och, in Giekenlamd heel gewoon, zei mijn vader toen hij me stierenballen liet voorschotelen. Bedoeld als grapje, maar ik liet me niet kennen en at ze op. Best lekker ook nog!

      /   Reply  / 
  3. Karleine

    Een heel gekke eetervaring heb ik (nog) niet, maar er bestaat een gerecht dat de titel ‘bizar’ in mijn ogen absoluut verdiend. In Azië zijn namelijk mensen te vinden die genieten van een (rauw) ei mét kuiken erin. Dat is volgens mij aardig bizar:) Ik kan mij op dit moment niet voorstellen hoe dat nu eigenlijk smaakt. Misschien dat daar nog eens verandering in komt….

      /   Reply  / 
  4. Marina

    Slakjes

    Zo erg, slakken met speldenkussen en eten maar
    Duss niet, ik griezelde er zo verschrikkelijk van in allerlei bochten heb ik me gewrongen en net gedaan alsof
    Dat ga ik nooit weer doen
    Ik zeg de volgende keer gewoon , ik sla even over

      /   Reply  / 
  5. Elsa

    Gisteravond heb ik mieren, meelwormen, sprinkhanen en eenhele grote zwart tor gegeten. Het meest bizarre gisteravond is dat ik een joekel van een sprinkhaan levend heb gegeten nadat ik eerst de achterpoten en vleugeltjes verwijderd had.
    De levende sprinkhaan smaakte naar popcorn maar dan wel een beetje taai. De grote zwarte tor had een scherpe smaak alsof er een pepertje inzat, meelwormen smaken naar nootjes en mieren naar citroen.

      /   Reply  / 
  6. Elsa

    De meeste waren gedroogd maar ik heb een joekel van een levende sprinkhaan gegeten. Afgelopen woensdagavond was de thema avond kriebeld eten in de boerderij het wasven in Tongelre. Zij organiseren met regelmaat themaavonden zoals oesters, rund, varken vergeten groenten en nu dus insecten. Heel leuk.

      /   Reply  / 
    1. Edith Dourleijn

      Aha. (En voor allen: Tongelre is een wijk in Eindhoven!)

        /   Reply  / 
  7. Dikkiedik

    Fraiture, een Frans gerecht van gebakken riviervisjes, een soort stekelbaarsjes. Een delicatesse zeiden ze…….

      /   Reply  / 
  8. Gé Geurtsen

    Ben benieuwd!

      /   Reply  / 
  9. Nicky

    Toen ik achteraf van een paar locals begreep dat ik zojuist stierenballen had zitten eten…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>