Giftige pad wordt weer eetbaar

Het is wel een beetje de tijd van ‘vreemde beesten eten’, tenminste, hond en kikker staan bij mij niet dagelijks op het menu…  Maar dit vond ik wel een uitzonderlijk bericht. In Australie is er iemand die een giftig soort reuzenpad kan ontgiften en er dan een prima bestemming voor heeft: China.

Er wordt al jaren jacht gemaakt op de pad, die verantwoordelijk wordt gehouden door een massale slachting op slangen en hagedissen. De Australische regering wil niets liever dan van het beest af en heeft er al miljoenen in gepompt. Maar nu is er blijkbaar dus een oplossing gevonden. John Burey, de directeur van United Game vergelijkt het met van citroenen limonade maken. Hij wil de mensen betalen voor het brengen van levende padden naar zijn fabriek. Daar zal het gif geëxtraheerd worden. Het beest wordt dan doodgemaakt, ingevroren en aan de culinaire liefhebbers in China voorgezet.

Nu is het nog wachten op een exportvergunning van de Chinezen. En genoeg lefhebbbers die de giftige pad levend willen vangen.

Lees ook:dolle koe bij Herman
Lees ook:Een cadeautje van mest
Lees ook:Elton John geeert met Ben & Jerry’s ijs
Lees ook:duizenden kuikens dakloos
Lees ook:Coca Cola knuffelde op Rock Werchter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>