Oproep: “Obama, eet geen vlees op maandag”

De Amerikaanse PETA, een club die strijdt voor dierenwelzijn, weet altijd wel het nieuws te halen. Nu hebben een brief aan de president van het land gestuurd. Barack Obama is daarin gevraagd om ten minste 1 dag in de week het vlees te laten staan. En het liefst op maandag.

De voorzitter van PETA, Ingrid Newkirk, heeft de president gevraagd zich aan te sluiten bij het Meat Free Monday-initiatief van ex-Beatle Paul McCartney.

Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat een Amerikaanse president vlees laat staan. 

Hongerige Europeanen
Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat een Amerikaanse president een dag in de week vegetarisch zou eten. President Truman zou in 1947 al een oproep hebben gedaan aan zijn volk om op dinsdag het vlees te laten staan, en op donderdag geen kip te eten om ons hongerige Europeanen van graan te kunnen voorzien.

Nog steeds honger
Nog steeds zijn er mensen in de wereld die honger hebben. Tegelijkertijd hebben meer mensen dan ooit in de VS te kampen met overgewicht. Een restrictie op het innemen van vlees en zuivelprodukten zou helpen om de verdeling van voedselbronnen over de wereld wat meer gelijk te trekken, aldus PETA. Hoewel 1 dag in de week nog altijd 6 te weinig is, aldus de ideële organisatie.

PETA in het nieuws
Andere keren dat PETA het nieuws haalde was toen ze de vegetarische kleindochter van Che Guevarra inzetten om schaars gekleed de billboards te sieren en bijvoorbeeld toen een reclamespot van verleidelijke groenten verboden werd omdat die ‘te sexy’ zou zijn voor de VS.

Vegetarische dag in Nederland
In Nederland kennen we overigens de vegetarische vrijdag V-day, en in België eet je bij voorkeur op donderdag geen vlees of vis.

———————————————————————————————————–

Lees ook:Vegetarische reclamespot te sexy voor Amerikanen (+filmpje)
Lees ook:Lunchen zoals president Barack Obama
Lees ook:Eet groen
Lees ook:2x bloot tegen vlees
Lees ook:Paul McCartney wil vegetarische maandag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>