Gulpener Bier is erkend streekgerecht

Gulpener Bieren mogen zich vanaf nu erkend streekproduct noemen. Deze Limburgse biertjes krijgen dit keurmerk omdat alle grondstoffen uit de eigen regio worden gehaald. Dat is het jongste besluit van de stichting Streekeigen Producten Nederland.

 

De granen (gerst, tarwe, rogge en spelt) worden door Limburgse boeren geteeld. Zij zijn verenigd in de cooperatie Triligan. Een andere verdienste van de Gulpener Bierbrouwerij is dat ze de motor zijn van de herintroductie van de teelt van hop in Zuid-Limburg, waarmee ze een bijdrage hebben geleverd aan het herstel van het karakteristieke cultuurlandschap van de streek. Het bedrijf heeft ook al een milieukeurmerk voor al haar bieren.

Een overzicht van alle treekprodukten vind je op de website Doe de streekproef, waar Gulpener op dit moment nog niet bij staat.

———————————————————————————————-

Lees ook:Gulpener komt met bierblad Puurzaam
Lees ook:Asperges eten en rally voor het goede doel
Lees ook:Joie de vivre
Lees ook:Vlaai door de brievenbus
Lees ook:Bier Gastonomie

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Gulpener Bier is erkend streekgerecht

  1. Pingback: Gulpener Bier is erkend streekgerecht | Op de Knip, Kerkrade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>