Nieuwe trend: Slunchen

Brunchen kennen we allemaal, maar had je al eens van Slunchen gehoord? Dat is de nieuwe trend in steden als New York en Paris. Slunch is een samentrekking van lunch en supper en wordt op zondag aan het einde van de middag genuttigd. Heerlijk om je weekend mee af te sluiten, dat is het idee, en toch op tijd naar bed om maandag weer fris te beginnen.
 

Slunchen kan op twee manieren
De bedoeling van slunchen is het serveren van meerdere kleine hapjes. Dat kan ineens op een buffet, of juist na elkaar net als met tapas. En altijd eindig je een toetje. Nouja, meerdere kleine desserts, dat is natuurlijk helemaal in stijl.
Maar het belangrijkste is dat er vooral gezonde en lichte gerechtjes, zoals salades en fruit, op tafel komen. Thee, vruchtensappen of niet-alledaagse wijnen zijn daarbij een must. En heb je geen zin om dit allemaal zelf thuis te organiseren, danga je gewoon naar een restaurant voor een slunch. Nouja, in New York dan.

Het is natuurlijk wel de tip voor drukke mensen die in het weekend willen feesten en relaxen. Na het stappen op zaterdag slaap je lekker uit om daarna met vrienden relaxed het weekend uit te luiden. Ik denk dat het in Nederland best een succes zou kunnen worden, op zondagmiddag zitten veel hippe kroegen al vol, en nu hoever er

Lees ook:Dinerdiva in de city – My life is sweet kookboek 2
Lees ook:Herrie in de bouwput
Lees ook:Ontvang je eigen gasten op Restaurant Day!
Lees ook:Just nuts [de testkeuken]
Lees ook:Rens Kroes opent pop-up restaurant

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe trend: Slunchen

  1. © RJ

    Ik zou denken: oude wijn in nieuwe zakken. Zoals ik het lees is slunchen dus precies hetzelfde als wat de Britten ‘high tea’ noemen, maar dan hip…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>