Lekker op het bord: eekhoorn

Wat doe je als je ergens een overschot van hebt? Je onderzoekt of je het kunt eten om er op een natuurlijke manier vanaf te komen. 
En de Engelsen hebben ontdekt dat eekhoorn best lekker is. Het zou een beetje zoals konijn smaken: zacht, zoet en vrij neutraal van smaak. En het is natuurlijk wild en daardoor mager vlees, dat de Britten in hun eigen achtertuin kunnen vinden.  

De eekhoorns worden verguisd in Engeland. Ze zijn met te velen en vormen overlast voor de mens. Zo graven ze bloembollen uit, kraken ze vogelnestjes, vernielen en ze plantbakken en terroriseren koolmeesjes. Vooral de grijze eekhoorn, die de poëtische bijnaam boomrat heeft, is de schuldige.

Zelf een keer eekhoorn proberen? In het Noord-Engelse Northumberland verkoopt David Ridley eekhoorns voor 4,50 euro per stuk of drie voor 11,50 euro. Maar ook restaurants in Londen hebben het beestje met de pluizige staart op de menukaart staan. Lekker met walnoten en room of verwerkt in een pasteitje. Inspiratie om zelf te kokkerelen met behulp van een lekker recept met eekhoorn, voor bijvoorbeeld op de bbq, doe je hier op.

bron: Meat & Meal, foto: Het Steiger

Lees ook:Herman den Blijker: ‘Las Palmas is niet te koop!’
Lees ook:duur uit eten?
Lees ook:Kok betaalt gokverslaging met vlees
Lees ook:Elizabeth Davids beste recepten
Lees ook:Made in Spain [lekker adresje]

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>