Ik kies bewust: kroket en frikandel

De stichting 'Ik kies bewust' wil mensen aanzetten tot verantwoorde keuzes in hun voeding. En daarom plakt ze op tal van produkten een logo waarmee wij allemaal onze maaltijden zo gezond en gevarieerd mogelijk kunnen samenstellen. Je zou denken dat vooral vers fruit en verse groenten dit logo krijgen, maar dat is niet waar.

Op de lijst staan ook snacks, pizza, friet, tomatenketchup, dropjes en koolzuurhoudende frisdrank. En heus, het is echt niet zo gezond als je alleen maar deze producten zou eten! En nu zijn er ook kroketten en frikandellen aan de lijst toegevoegd. Vreemd? Misschien iets minder als je weet dat niet de 'echte', maar vegetarische, van GoodBite vleesvervangers het logo hebben gekregen. Eerder kregen ook 13 andere vleesvervangers van dit merk al het 'Ik kies bewust'-keurmerk.
Maar toch, ik blijf het wel vreemd vinden dat gefrituurde producten tot een bewuste en gezonde voedingskeuze gerekend kunnen worden.

bron: evmi

Lees ook:Gratis frikandellen op Koninginnedag
Lees ook:Win het kookboek van de Vegetarische slager
Lees ook:Verrassend anders
Lees ook:Gezond leren eten via je mobieltje
Lees ook:Wakker Dier Verrukkelijk Vegetarisch kookboek voor mannen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Ik kies bewust: kroket en frikandel

  1. Eetschrijver

    Dit begint zo onderhand op een complete aanfluiting te lijken. Je krijgt steeds sterker de indruk dat het er niet om gaat consumenten gezond voedsel te laten kiezen, maar om allerlei industrieel voedsel salonfähig te maken. Kan ook nauwelijks anders, met al die incestueuze relaties tussen stichtingswezen en voedingsgiganten…

      /   Reply  / 
  2. Jan Robben

    Als producent moet je eerst VET betalen om uberhaupt dat logo te mogen voeren. Op mijn aardbeien zul je het daarom niet aantreffen. Voor kleine producenten is dit geen haalbare optie. Ik vind het dus eigenlijk ook pure volksverlakkerij.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>