koken uit de bijbel

Iedere kookliefhebber heeft zo z'n eigen bijbel. De een zweert bij een standaardwerk van één van de voormalige huishoudscholen, zoals het Haagse of de Wannée uit Amsterdam. Sommigen kunnen niet zonder een standaardwerk uit een buitenland en weer anderen (waaronder ik) gaan helemaal los het McGee's 'Over eten & koken' waarin de processen achter eten zeer uitgebreid worden beschreven. 
Maar nu verschijnt er een ander soort kookbijbel. En wel een kookboek met recepten van gerechten uit de bijbel. Het boek, 'Bijbels Culinair', is geschreven door een predikant met een grote passie voor eten en koken, Han Wilmink. Hij organiseerde zelfs kooksessies voor leden van zijn kerk.

Hoewel in de Bijbel veel over eten is geschreven, worden er geen recepten gegeven. Wilmink heeft zijn fantasie gebruikt, maar niet zonder zijn enorme culinaire kennis over de bijbelse tijd te negeren. 
Het boek bestaat uit 10 hoofdstukken die elk een periode uit de Bijbel beschrijven. Wilmink zou geen dominee zijn als hij ook in dit boek niet een boodschap mee zou geven. Veel anekdotes, Joodse sprookjes en de symboliek achter spijzen hebben dan ook een plaatsje in het boek gevonden.

Vanavond wordt het boek officieel gepresenteerd bij boekhandel Westerhof in Zwolle. Vrijdag 30 november signeert Han Wilmink tussen 16.00 – 17.30 uur in deze boekhandel zijn boek. Uiteraard valt dan ook al iets te proeven uit het boek.

Han Wilmink – Bijbels culinair, uitgeverij Kok, isbn 9789043514590

Bron: de Stentor

Lees ook:Bijbels Culinair – Han Wilmink
Lees ook:Koken met Passie
Lees ook:Recept Kikkererwten-rozemarijnlatkes met een crème van muntyoghurt en geitenkaas
Lees ook:De bijbel van de Indiase keuken
Lees ook:Cookshelfie – kiek je kookboekenkast!

1 Reacties // Reageer

One thought on “koken uit de bijbel

  1. Karen Fehse

    Geweldig boek. Echt een aanrader voor mensen die geinteresseerd zijn in “historisch koken”; zeer informatief en toegankelijk. Ook geschikt voor atheisten (zoals ikzelf ;-) ). Complimenten aan de auteur.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>