Alles behalve plofchocolade…

Het zijn de plofkippen onder de chocolade: de repen, eitjes, kransjes en de hagelslag. Gemaakt van goedkope cacao-bulkbonen worden ze in fabrieken snel en goedkoop in allerlei vormen verwerkt. Naast veel suiker en melkbestanden, worden vaak noten en rozijnen toegevoegd om de vlakke smaak te maskeren. Met de smaak van echte chocolade heeft het nog maar weinig te maken. Om maar niet te spreken over witte chocolade en diens hoge vetgehalte. Je kunt net zo goed de lippenbalsem uit je handtas opeten.

Fijn leven, fijne chocolade
Bij kippen raken we langzaam overtuigd dat ze lekkerder zijn als ze een fijn leven hebben gehad. Voor chocolade geldt eigenlijk hetzelfde. De kwaliteit, de omgeving, de zorg waarmee cacao wordt verbouwd en geoogst, de manier waarop chocolade wordt gemaakt. Het zijn de belangrijkste factoren die bepalen hoe de chocolade uiteindelijk in jouw mond zal smaken.

De smaak van chocolade
Oké, als je enkel je verdriet wilt weg eten dan maakt het niet zo uit wat je naar binnen stopt. Maar we zijn kookfanaten toch? Dan is de smaak van je ingrediënt belangrijk, nietwaar? Wist je bijvoorbeeld dat er zo’n 700 verschillende smaken in cacao kunnen zitten? Net als in wijn kun je er smaken als bloemen en fruit en mineralen in herkennen. Met dit gegeven, neem je niet snel meer genoegen met een stukje plofchocolade.

Chocoa Festival
Wil je de echte smaak van cacao zelf eens proeven kom dan 9 en 10 maart naar het naar het Chocoa festival in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Ruim twintig chocolademakers presenteren hier een ruime keuze aan goede chocolade in vele variaties en smaken. Er zijn workshops, proeverijen en tal van activiteiten voor jong en oud rond goede cacao en betere chocolade.

Kaarten
In de online verkoop kosten kaarten € 10,- per persoon, €15,- voor twee personen. Kaarten voor kinderen vanaf 4 jaar bedragen € 5,-.
Voor een kaartje bij de kassa betaal je € 12,50 of € 20,- voor twee kaarten.

Meer informatie op www.chocoa.nl

 

 

 

 

 

Lees ook:Alles over Chchukululu
Lees ook:Koken met chocolade: cacao tagliolini met gorgonzola en paddenstoelen
Lees ook:10 tips voor koken met chocolade
Lees ook:Origin Chocolate Event – Amsterdam
Lees ook:Foodlovers Festival

1 Reacties // Reageer

One thought on “Alles behalve plofchocolade…

  1. Inga P

    Ja, en wat denk je van plofbrood. Mooi van kleur maar het weegt niets. Kunnen we daar ook wat aan doen?

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Koken met chocolade: cacao tagliolini met gorgonzola en paddenstoelen | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>