Vier Amerikaanse tips voor kerst zonder stress

Nergens lijkt kerst zo hysterisch als in Amerika. Die gezellige bolbuikige kerstman is door Coca Cola ontworpen, Amerikanen stressen over hun stockings en wat daar allemaal voor cadeautjes in komen en dan: dat kerstdiner. Slapeloze nachten, ademen in een plastic zakje en eczeem, zoveel spanning. Gelukkig geeft het Amerikaanse culinaire tijdschrift Bon Appétit vier insider-tips voor een ontspannen kerst.

Tip 1: bestel vlees op tijd

Hup, naar de slager om vlees te bestellen. Vraag ook meteen of ze het willen voorsnijden voor je. Een rollade kunnen ze vast opbinden, een kalkoen kunnen ze vlinderen. Dat lukt niet bij de supermarkt, dus hier weer een argument om een goede slager te vinden.

Tip 2: koop groente een week van tevoren

Stevige groente, zoals wortels, aardappelen, knolselderij en bieten kunnen een week van tevoren worden gekocht. Tip van Bon Appétit: ga naar de markt en koop ze daar. Betere smaak, lagere prijs, langere houdbaarheid.

Tip 3: check de voorraad

Om te voorkomen dat je op kerstavond misgrijpt op specerijen of op eerste kerstdag vloekend door de voorraadkast graaft op zoek naar een pot fond of een blik olijven, adviseert Bon Appétit om de voorraad ruim voor kerst goed aan te vullen. Niet bezuinigen, adviseren ze: met name met specerijen is goedkoop vaak duurkoop.

Tip 4: denk aan de volgende ochtend

Denk ook aan het ontbijt op tweede kerstdag, want de restjes van het kerstdiner zijn niet automatisch een lekker kerstontbijtje. Bon Appétit adviseert een hartige taart. En vergeet de stroop niet, als je de kerstkater met pannenkoeken wilt verjagen.

Bron: How to Prep Your Kitchen for the Holidays – Bon Appétit

Lees ook:Kerstmenu: Wij houden het simpel dit jaar
Lees ook:Herman redt de slagers
Lees ook:WINNEN Spectaculair kerstdiner met Picanha
Lees ook:Kerst met Nigella: Vegetarische gevulde pompoen
Lees ook:Kerstmenu van sterrenchefs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>