Beautytips met Balsamico

Echte liefhebbers vinden het zonde om ermee te koken….balsamico. Zo’n duur goedje en dan de smaak veranderen? Niet doen vinden wij van koken.blog dan ook. Tenminste, niet met balsamico van goede kwaliteit. Hoe deze te herkennen, vertelden we al eerder deze week.

Heb je een flesje van een paar euro in de kast staan, dan kun je deze natuurlijk prima verwerken in warme gerechten. En wist je dat je deze ook heel goed kunt gebruiken om je bord stijlvol op te maken? Bij het inkoken van balsamico-azijn ontstaat er een siroop, waar je heel mooi een bord of een gerecht mee kunt decoreren.

 

 

 

 

 


Hoe maak je Balsamico Siroop?

Gebruik twee keer zoveel hoeveelheid balsamico als nodig is en giet dit in een metalen pan met een stevige bodem (tegen verbranden). Breng de balsamico langzaam aan de kook. Zodra aan de randen bellen ontstaan, het vuur zachter draaien. Blijf wel in de buurt van de pan. Gaat het inkoken te snel, dan heb je een vieze smurrie die je niet meer kunt gebruiken en moeilijk uit de pan verwijdert. De siroop moet een honingachtige consistentie hebben. Met een lepel kun je testen of de azijn dik genoeg is. Draai het vuur uit en zet de pan opzij om af te koelen.

Eenmaal afgekoeld kun je de siroop direct gebruiken of bewaren in de koelkast. Met behulp van een spuitflesje kun je heel makkelijk stipjes en streepjes maken op het bord. Heb je geen spuitflesje? Een lepeltje volstaat ook. En merk je dat de siroop te dik wordt, dan kun je de siroop verdunnen met wat water.

Op het internet vind je veel varianten voor het maken van balsamico-siroop. Zo kun je suiker, kaneel, appelstroop of extra witte azijn in de pan mee laten koken. Het kan allemaal. Belangrijk is dat je de smaak van je siroop aansluit bij de rest van het gerecht. Probeer het zelf eens uit op een vleesgerecht, salades of fruit. We zijn benieuwd naar jouw lekkerste combinatie. En de mooiste creaties natuurlijk!

 

 

 

Lees ook:Recept Maaltijdsalade met geitenkaas en gemende noten
Lees ook:Hoe herken je echte balsamicoazijn?
Lees ook:Recept: Tomaat gemarineerd in balsamico (Jacob Jan Boerma)
Lees ook:Recept Pesto van zongedroogde tomaten
Lees ook:Recept Maaltijdsla met geitenkaas en noten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>