Leuke en handige kook apps: Knife Skills

De feestdagen zijn weer achter de rug. Fijn gehad? Lekker vuurwerk afgestoken? Vingers nog wel intact? Vast wel. Je kunt ze namelijk dit jaar nog heel goed gebruiken. Bij het koken bijvoorbeeld. Maar wees dan ook hier voorzichtig. In de keuken gebeuren veel meer ongelukken dan je denkt. Vooral bij het snijden.

 

 

 

De kunst van het snijden
Ik heb bewondering voor de snelheid waarmee tv-koks een uitje snijden of een vis fileren. Een kok showt graag hoe snel en makkelijk hij zijn groenten snijdt. Maar het imiteren in eigen keuken is niet altijd even makkelijk na te doen. Hoeveel kilo’s aan groenten heb ik zelf niet weggesneden voordat er eindelijk een fijne brunoise ontstond. En bij het fileren kocht ik dubbele hoeveelheden vis in, omdat ik van te voren wist dat ik teveel weg zou snijden. Inmiddels gaat het gelukkig beter en kan ik best tevreden zijn over mijn snijtechnieken. Maar het was een lang traject, onderweg gecoacht door handboeken, cursussen en filmpjes op Youtube.

App Kitchen Knife Skills
Sinds kort bestaat er nieuw hulpmiddel: Kitchen Knife Skills. Een App die in korte en duidelijke filmpjes uitlegt hoe je je mes bij verschillende producten het beste kunt gebruiken. Van groente tot vlees. Van hakken en fijnsnijden tot filerenen uitbenen. En zelfs het gebruik van de verschillende soorten messen worden in tekst en beeld toegelicht. Werkelijk alles komt aan bod. Oké, vergelijkbare filmpjes zijn natuurlijk ook te vinden op het internet. En nog gratis ook. Maar het handige van een App is dat je meteen alle instructiefilmpjes bij elkaar hebt.

Geen overbodige luxe als je volgend jaar weer vuurwerk wilt kunnen afsteken.

De App is beschikbaar voor Iphone en Ipad en kost €2,69.

Bon APPetit!

Lees ook:Kookcursus kooktechnieken
Lees ook:Video: kateromelet met zalm
Lees ook:Recept Soep van paddenstoelen
Lees ook:Kookboek Van de groenteman
Lees ook:Recept Champignontartaar

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Leuke en handige kook apps: Knife Skills

  1. Mariane

    Nog beter een cursus kooktechnieken bij Ediete 😜

      /   Reply  / 
  2. Jasmijn

    Je hebt helemaal gelijk! Nou vooruit, voor al die andere mensen die de cursus wel willen maar niet kunnen bijwonen. :-)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>