Recept – Zonder pakjes en zakjes

Een verzoek! Van Karin Luiten, collega foodblogger maar dan bij blogo.nl. Of ik deze week aandacht wil besteden aan de tweede Nationale Antipakjesavond. Niet dat ze oproept om Sinterklaas niet meer te vieren, maar om aandacht te schenken aan koken zonder pakjes en zakje. Ze schreef er al eens een kookboek vol over.

Maar ja, wat valt er toe te voegen als je zoals ik hier op koken.blog.nl altijd al recepten  geeft, waarmee je zelf je smaken in je gerechten bepaalt.  Tja, waarvoor kies je dan?

Vorig jaar liet ik je zelf een recept zoeken uit de grote database van  koken.blog.nl. In de rubriek Recepten of met het zoekvenstertje rechtsboven kom je immers al snel wat lekkers tegen.

En dat doe ik dit jaar gewoon weer! Kijk in de rubriek Recepten. Of zoek naar lekkere recepten met de ingrediënten die je nog in huis hebt, mbv het zoekvenstertje.

Geen recept dus, maar een pleidooi. Met voorbeelden!
Want bedenk: zonder pakjes en zakjes mag je zelf de smaak van je pastasauzen, nasikruidenmix of stoofschotel bepalen. Je hoeft de smaak ervan niet te laten voorschrijven door een fabrikant die een saus maakt, dat laat droogkoken, waarna jij er weer een plens water bij mag doen. En daarnaast: je mogelijkheden om te variëren èn eens heeeel andere recepten te maken, is veel groter. En echt, sneller is het koken met pakjes en zakjes heus niet. En als dat soms wel het geval is (bij stoofschotels bijvoorbeeld), bedenk dan dat tijd ook smaak geeft!

Zoek eens op pasta en de mogelijkheden vliegen je om de oren. Soep hoef je niet te maken door een pakje open te scheuren en aan te lengen met water, dat kan veel lekkerder. Niet de standaard curry met kip, maar deze bijzondere kipkorma met pistache of deze vegetarische met damesvingers van Rick Stein of deze curry uit Sri Lanka. En dat zijn maar een paar voorbeelden.

Nouja, jullie begrijpen het toch wel? En durf je niet goed? Neem dan een gerecht dat je vaak maakt mbv een pakje, zakje of potje en zoek daar hier op koken.blog.nl of elders op internet het recept van op. Maak dat eens. Proef het verschil! En doe dat ook met al je andere gerechten.

Lees ook:Kookboek Zonder pakjes en zakjes
Lees ook:Dol op pakjes en zakjes!
Lees ook:Nationale antipakjesavond
Lees ook:Nog meer koken zonder pakjes en zakjes
Lees ook:DIY-recepten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>