Recept: Bijzondere makreelsushi

 

sushimakreel

Het duurt niet zo lang meer voor dat de makreel uit het seizoen is. Dus laat ik er niet te veel woorden aan vuil maken hier, we moeten aan de slag. Gerookte makreel kennen we allemaal, maar verse makreel is meer voor gevorderde visliefhebbers. Onbekend maakt onbemind, maar dit is juist een supervis! Vol met gezonde vetten, in overvloed te vangen en daarom lekker goedkoop – en lekker bovendien! Need I say more?!

Supervers

Rennen naar de viswinkel dus. Maar eerst even dit filmpje van de Australische chef Davy Devaux kijken. Hij legt je uit hoe je een superverse makreel uitzoekt. Schaam je niet bij de visboer; de klant is koning.

Supersimpel

Fileer de vis vervolgens volgende aanwijzingen. Het vel er afhalen is iets lastiger dan het lijkt bij Davy, dus koop een makreeltje extra om te oefenen. Met dit recept als basis maakte ik heerlijke sushi. Leg de bereide makreel gewoon met een likje wasabi op sushirijst (bereiding staat meestal op de verpakking) en laat je stokjes erop los.

Superlekker

De tijd die Davy de vis in de azijn legt (24 uur) is volgens een oud-collegakok beter te verkorten tot om-en-om een half uurtje. Anders wordt de makreel inderdaad een beetje te veel een rolmops. Ik ben nog aan het experimenteren en ben benieuwd naar jullie bevindingen.

Lees ook:Makreel: vet lekker!
Lees ook:Sushi kitspuit
Lees ook:Sushi! Ook als je zwanger bent
Lees ook:De 10 beste tips om zelf sushi te maken
Lees ook:Sushi kit [de testkeuken]

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>