Recept: gigagezonde groentekroketjes

Gastblogger Valérie Quentin testte voor koken.blog de Airfryer en was direct fan! Natuurlijk ging ze, naast de recepten uit het bijbehorende kookboek, ook zelf aan de slag en bedacht een gezonde kindersnack. Deze gezonde variant op de groentekroketjes, bereid in de Airfryer, valt gegarandeerd in de smaak. Ook bij de volwassenen in huis!

RECEPT: Groentekroketjes

Ingrediënten voor 20 stuks:

 • 80 gram erwten
 • 100 gram wortel (heel fijn gesneden)
 • 4 blokjes diepviesspinazie (ontdooid)
 • 80 gram maïs uit blik
 • 50 gram aardappel in dunne plakjes
 • 35 gram boter
 • 40 gram bloem
 • 500 ml groentebouillon van tablet
 • 2 eiwitten
 • 80 gram paneermeel
 • 2 lepels plantaardige olie

Bereidingstijd: 30 minuten voorbereiding + 2 maal 10 minuten bakken in de Airfryer

Bereidingswijze:

Breng de bouillon aan de kook, voeg zodra deze kookt de stukjes wortel en plakjes aardappel toe. Voeg na 5 minuutjes ook de erwtjes toe. Laat dit nog 3 minuten koken. Haal de groente uit het kookvocht en bewaar de bouillon voor de roux. Smelt de boter in een pan, voeg bloem toe totdat het een vaste massa wordt. Voeg dan langzaam 200ml van het kookvocht toe, totdat je een smeuïge roux hebt. Prak de aardappelschijfjes en voeg deze toe. Voeg de wortel, erwtjes, maïs en spinazie toe en roer het geheel goed door. Laat dit mengsel op een bord afkoelen in de vriezer (ongeveer 10 minuten).

Klop de eiwitten los in een diep bord en doe het paneermeel op een tweede diep bord. Voeg de olie aan het paneermeel toe en roer dit mengsel met een vork door elkaar totdat je weer losse kruimels hebt. Haal het groentemengsel uit de vriezer en maak er 20 kleine balletjes van die je eerst door het eiwit haalt en vervolgens door het paneermeel. Zet de balletjes vervolgens nog eens 10 minuten in de vriezer.

Verwarm de Airfryer voor op 200°C. Neem 10 balletjes uit de vriezer, leg ze voorzichtig in het mandje van de Airfryer en bak deze in 10 minuten af. Herhaal dit met de resterende 10 balletjes (omschudden is niet nodig). Smakelijk!

 

Deze balletjes bevatten per stuk (± 30 gram);

58 kcal                                  1,7 gr eiwit

6,2 gr koolhydraten        2,8 gr vet (waarvan 1,2 gr verzadigd vet)

Lees ook:Recept Gehaktballetjes met wodka-dille-roomsaus
Lees ook:Recept paddenstoel-truffelragout
Lees ook:Vivavalentijnsmenu dessert: hazelnootcake, peer en sabayon
Lees ook:Honey jumble cookies
Lees ook:Pepernoten recept

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>