Meer APP-nieuws: Ferran Adrià lanceert App

Anderhalf jaar geleden sloot werelds beste restaurant, ElBulli in Noord-Spanje, haar deuren. “Om meer tijd te vinden voor experimenteren om in 2014 in andere vorm weer terug te keren. Maar uiteraard ook een behoefte aan rust,” zoals eigenaar en kok Ferran Adrià zelf uitlegde. Hoe vindt hij de tijd daarvoor, vraag ik mij wel eens af, wanneer ik hem weer eens in het nieuws spot.

 

Maar ja, als je restaurant gesloten is en je in in 2014 als stichting, museum en laboratorium wil terugkomen, dan moet er natuurlijk wel eerst geld opgehaald worden. Ferran Adrià blijkt naast werelds beste chef ook een handige ondernemer te zijn. Eerder dit jaar kwam hij met ’Thuis koken met Ferran Adrià‘ en begin deze maand veilde hij zijn complete wijncollectie. En nu weer verschijnt zijn app. Die is overigens vergelijkbaar met zijn eerder uitgebrachte boek: bedoeld voor de thuiskok en geïnspireerd op de de maaltijden die geserveerd werden aan het personeel van zijn Catalaanse restaurant.

Personeelseten op sterrenniveau
Omdat dagelijks zo’n 75 ‘personeelsmonden’ gevuld moesten worden, kun je natuurlijk geen culinaire hoogstandjes verwachten. Het zijn thuiskok-vriendelijk gerechten zoals vissoep met bonen en spinazie met ei. Niet bepaald gerechten waar je een kookboek of app voor zou willen aanschaffen. Maar van maaltijden van werelds beste chef mag je ervan uitgaat dat het met de smaakbeleving wel goed zit. Mocht je twijfelen aan je kookkunsten, geen probleem. De app begeleidt je met booschappenlijstjes, stap-voor-stap instructies en de mogelijkheid om de foto’s van van je maaltijden te delen op Facebook en Twitter. In totaal bevat de app 31 drie-gangen menu’s.

De app is op dit moment helaas alleen beschikbaar in het Spaans op Amazon en iTunes voor €14.50 evenals de Kindle Fire, Kindle Fire HD en Android. Binnenkort is de app ook beschikbaar in het Engels.

 

Lees ook:Beste restaurant ter wereld El Bulli sluit tijdelijk
Lees ook:El Bulli beste restaurant ter wereld, The Fat Duck tweede
Lees ook:Ferran Adria was in Nederland
Lees ook:Een dag bij elBulli
Lees ook:‘s Werelds beste restaurant El Bulli sluit toch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>