Recept Soepje twee in één

Ik ben stiekem altijd een beetje verbaasd als mensen geen pastinaak of zoete aardappel kennen. Op zoek naar nieuwe en leuke ingrediënten om te koken, ken ik deze twee knollen al een tijdje. Maar nu heb ook jij geen excuus meer; ze liggen allebei gewoon bij de AH. Probeer ze eens, zoek hier in het venstertje rechtsboven naar wat leuke recepten met pastinaak of zoete aardappel of maak het soepje hieronder.

Dit bijzonder en feestelijke soepje bestaat uit twee soepjes, die je in één kom serveert. Het komt uit De Groene Wereldkeuken, dat vol met heerlijke verrassingen staat.   

SOEP 2 IN 1
Voor 4 personen, vegetarisch

Ingrediënten:
* 1 ui
* 1 teen knoflook
* 10 gr gemberwortel
* 1 pastinaak
* 1 zoete aardappel
* 1 prei
* 1 volle tl kerriepoeder
* 2 dl kokosmelk
* 1/4 bosje koriander
* olie om te bakken
* peper en zout

Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui en de knoflook. Pel en rasp de gember. Schil de pastinaak en zoete aardappel en snijd ze in kleine stukken. Snijd de prei in ringen, maar houd het witte en het (licht)groene deel apart.
Voor soepje 1: verwarm de olie in een pan en bak hierin de ui met de knoflook en gember. Voeg de pastinaak, de zoete aardappel en het wit van de prei toe en laat even meebakken. Voeg water toe zodat de groenten goed onder staan. Kruid met kerrie en zout en laat de soep koken tot de groenten gaar zijn. Pureer de soep.
Maak intussen soepje 2: Verwarm wat olie in een andere pan en stoof hierin het groene deel van de prei. Voeg de kokosmelk, peper en zout toe en breng aan de kook. Hak intussen de blaadjes koriander fijn en voeg deze toe aan de soep als de prei gaar is. Pureer ook deze soep.

Serveer de eerste pastinaaksoep in een kom of soepbord en serveer in het midden de preikokossoep.

Uit het boek:
Het Fairtrade kookboek – Sophie Grigson – Lannoo – isbn: 9789029984941 – Koop het!
En ook leuk is: De Groene Wereldkeuken – Troth Wells – Fontaine – isbn: 9789059563551Koop het!

Meer recepten vind je in de rubriek Recepten of zoek op ingrediënt in het zoekvenster rechtsboven.

Lees ook:Recept: Herfstsoepje van shiitake
Lees ook:Recept uit Moro Londen: Soep van geroosterde pompoen met kaneel
Lees ook:Recept Soep van aardperen, met tapenade
Lees ook:Recept Viva Arabia: sardientjes met tomaat en eieren
Lees ook:Recept Goudse kaas-mosterdsoep

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Recept Soepje twee in één

  1. Elise

    Hé, pastinaak bij appie? Dat is goed nieuws!Nog niet gezien. Wel grappig: hier is het een (bijna) vergeten groente, terwijl het in Engeland een heel populaire wintergroente is. Op winterzondagen rooster ik het graag met zoete aardappel, wortel, ui, pompoen en aardappelen (en wat ik op dat moment vind passen bij de rest). Yummie.

      /   Reply  / 
  2. Edith Dourleijn Auteur

    Nouja, bij mijn Appie, dan.. Ik weet niet of ie bij de jouwe ook ligt. Anders zou je bij Persepolis op de Kanaalstraat kunnen kijken, die heeft ze meestal ook!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>