Recept Griekse yoghurt met walnoten en honing

Heb je gisteravond ook de aflevering van de Keuringsdienst van Waarde gezien over die perfecte walnoten op het Rambol-kaasje? Dat blijkt handwerk en de werknemers worden per kilo perfect gescheiden helften uitbetaald. Zo’n grote hal met mensen die allemaal hetzelfde eenvoudige en geestdodende werk doen, laat mij toch altijd weer schrikken.
Het inspireerde mij tot het geven van dit zeer eenvoudige, maar wel spectaculair lekkere Griekse toetje: yoghurt met walnoten en honing. En die walnoten bevrijd je dan zelf maar uit hun stevige jasje!

GRIEKSE YOGHURT MET WALNOTEN EN HONING
Neem hiervoor echte Griekse, Turkse of Bulgaarse yoghurt, of goede yoghurt van de biologische boer. Deze hebben meer smaak dan de magere yoghurts uit de supermarkt. 
En zo’n zelfde kwaliteitseis betreft ook de honing. Hoe lekkerder die is, hoe meer je smult.
Ingredienten:
* yoghurt (zie hierboven)
* walnoten – zelf gedopt
* honing (ook hierboven)

 

Bereidingswijze:
Meng de yoghurt met walnoten en honing naar smaak.
En dan is het smullen maar!

Lees ook:Recept Tzaziki
Lees ook:Recept Tzatziki
Lees ook:Recept Meloenijstaart met lavendel
Lees ook:Toet- en taartkalender
Lees ook:Recept Azerbeidzjaans auberginehapje

1 Reacties // Reageer

One thought on “Recept Griekse yoghurt met walnoten en honing

 1. zomervakantie

  Rustig genieten van de zon in het groen, weg van massa’s toeristen? Dat kan met ‘Eliza was here’.

  Die onlinereisorganisatie is gespecialiseerd in betaalbare, kleinschalige accomodaties: authentieke landhuizen, boerderijen en finca’s.

  „Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf” is al enkele jaren een succesrijk motto in Nederland. ‘Eliza was here’ heeft nu ook een Belgische reissite en een kantoor in Antwerpen.

  Bestemmingen: Algarve, Andalusië, Korfoe, Gran Canaria, Kefalonia, Kreta, Lefkas, Lesbos, Mallorca, Peloponnesus, Rhodos, Sardinië en Zakynthos. ‘Eliza was here’ regelt
  voor u de vlucht, het verblijf en een huurwagen.

  De organisatie is vernoemd naar de fictieve vakantieganger Eliza die alle accommodaties al bezocht heeft. Zij meldt persoonlijke ervaringen op de website. Ook de reacties van vakantiegangers vindt u er ongecensureerd.

  Informatie
  http://www.elizawashere.be

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>