Boer kookt voor vrouw

Vier miljoen Nederlanders kijken naar Boer Zoekt Vrouw, maar een echte foodie kijkt toch net even anders. Wat eten ze eigenlijk? De logeerweken zijn begonnen, dus we krijgen een kijkje in de keuken: de boerenkoolstamppot van boerin Bertie, de soep met verse worst van Geert en de Knorr Wereldmaaltijd bij Jan op Texel, niks ontsnapt aan de culinaire aandacht.

Boerin Bertie lijkt de meest culinaire boer, denk maar aan de afspraak met de vijf dames van haar keuze: een kookworkshop. Nu de logeerweek is begonnen, slaat de keuzestress toe: willen de dames pizza eten of stamppot? Het wordt uiteindelijk boerenkoolstamppot, met z’n vieren schillen ze onwennig de aardappelen en even later zitten ze zwijgend te eten. Gelukkig breekt de hond af en toe het ijs. “Iedereen wil zo’n hond,” zegt Bertie opgelucht. Misschien brengt het toetje romantiek: een appeltaart met een hartje erop. De hond kijkt likkebaardend toe.

De vriezer vol

Boer Geert heeft in voorbereiding op de logeerweek, de vriezer volgegooid met diepvriesvlees. Verse worst staat er de eerste avond op het menu, en die worst moet in de soep. Griezelend snijden de dames het grauwe vlees. “We doen niet alle worst in de soep hoor, nee,” besluiten ze. Geert is het er niet mee eens, maar kan niet tegen de vrouwen op. Lida moet lachen om de hamsterzucht van Geert. “En morgen eten we blinde vinken, nou, ik verheug me erop,” lacht ze.

Vrouw in de keuken

De vrouwen van boer Jan staan in de keuken met paprika’s, een fles vloeibare margarine en een Knorr Wereldmaaltijd. Alle vrouwen? Nee, eentje is bij boer Jan in de tractor gekropen, ze legt uit waarom ze niet aan het koken is. “Ik ben de laatste tijd niet echt een koker geweest, maar dat is omdat ik alleen ben,” biecht ze op. En dan de hamvraag: “Verwacht jij van een vrouw dat ze altijd in de keuken staat?” Dat lijkt boer Jan wel zo praktisch.

Zachtgekookt eitje

En de ontbijtjes de volgende dag? Jan staat al bij het krieken van de dag in de melkput zijn schapen te melken, daar wordt niks ontbeten. Boer Theo kuilde eerst het gras in en heeft daarna tijd om voor zijn logees een eitje te koken. Zachtgekookt, hardgekookt, hij heeft het helemaal onder de knie. Gaat de liefde van de boer door de maag? Dan mag er wel een beetje beter gekookt worden.

Kookboek

Wist je dat er een Boer Zoekt Vrouw kookboek bestaat? Het is al uit 2006, maar de boerderijkeuken lijkt niet zo vernieuwend dat het boek al achterhaald kan zijn…

Lees ook:Koeien doden vrouw
Lees ook:Boer zoekt vrouw: reisgids platteland
Lees ook:Tofu-worstelen om vegetarisme te promoten (filmpje)
Lees ook:Vanavond bij de Keuringsdienst: Stamppot
Lees ook:Man eet hond, maar hoe?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>