Robert Kranenborg in Topchef 2010

RTL komt dit najaar terug met met het culinaire tv-programma Topchef, waarin hobbykoks het tegen elkaar opnemen. Na de eerste serie Topchef in 2009 en een VIP-serie vorig najaar, komt er dit najaar weer een nieuwe serie. Net als de eerste keer zullen ook nu amateurchefs het tegen elkaar opnemen.

Het format lijkt iets anders te worden, met maar twee echte topkoks als jury. Tenminste, als ik de verschillende berichten goed aan elkaar koppel.

Het begon met een tweet van zappen.blog-collega Herman, die schreef dat Robert Kranenborg samen met ‘ene’ Julius Jaspers een dagelijks kookprogramma op RTL krijgen. En op de blog van Julius Jaspers (dat is de man op de foto hierboven!) las ik terug dat hij inderdaad gekozen heeft voor Topchef.

Julius Jaspers en Masterchef?
Want wat bleek op zijn blog, hij had zelfs twee tv-aanbiedingen gekregen. Ook NET5 was geïnteresseerd om hem bij de eerste Nederlandse editie van Masterchef te betrekken, en daarin samen met Hans van Wolde de jury te zijn. Maar hij koos uiteindelijk voor de samenwerking met Robert Kranenborg in Topchef. Over meerdere bekende chefkoks, zoals in eerdere edities van Topchef, als jurylid rept Julius Jaspers niet.

Wil je trouwens meedoen aan Topchef, dan kan je je hier aanmelden.

Topchef – RTL5 – ergens dit najaar

 

In 2009 werd de eerste amateur Topchef gekroond. De Brabantse Gilke kookte tijdens een spannende finale het meest bijzondere 3 gangenmenu waarmee ze de beste topchefs van Nederland overtuigde.

In het najaar van 2009 kreeg de serie Topchef een VIP versie en nu in 2010 is het weer de beurt aan de vele getalenteerde amateur koks die Nederland rijk is.

Durf jij de strijd aan te gaan voor de titel Topchef 2010 omdat jij heel Nederland wil laten zien hoe goed jouw kookkunsten zijn? Dan kun je je hier opgeven voor deze nieuwe reeks!

Lees ook:Topchef vervolg Wie is de Chef?
Lees ook:Nieuwe serie Wie is de Chef? met nieuwe presentator
Lees ook:Robert Kranenborg heeft lol in tv-programma Over de Kook
Lees ook:Dé kookboeken voor dit najaar
Lees ook:En de winnaar is …

44 Reacties // Reageer

44 thoughts on “Robert Kranenborg in Topchef 2010

 1. Pingback: Wie is de Chef? & Over de kook starten vanavond weer | Koken

 2. Rick

  Topchef. Ik kan me niet herinneren dat ik dat vorig jaar gezien heb, behalve dan de VIP versie (met Renate Verbaan in de finale). Erg verwarrend, zo langzamerhand, met al die kookprogramma’s die best op elkaar lijken – maar dan soms in andere landen weer een wat afwijkende formule hebben. Zo is Topchef in de VS weer met allemaal (sous-)chefs (van kleinere restaurants), en TopChef Masters weer met allemaal ‘betere’ koks. En hier dus weer (alweer!) met amateurs…

    /   Reply  / 
 3. sara

  zie dat er al druk over wordt getwitterd. zo is een zekere marlous blijkbaar door en zo zijn er anderen al afgevallen. is wel jammer, voordat het programma al op de t.v. komt, zijn er al dingen bekend. zouden ze geheimhoudingsplicht voor moeten hebben. met wie is de chef lekte ook vaak al dingen uit

    /   Reply  / 
 4. Rick

  Dat is inderdaad jammer… ik weet dat de deelnemers van Masterchef in Australie een internet blackout kregen. Geen blogs, geen tweets, niks. Werkte wel goed. Zal ook wel een flinke straf op hebben gestaan :-)

    /   Reply  / 
 5. sara

  Jammer dat Marlous al heeft laten uitlekken via twitter dat ze de winnares is van deze week!
  vraag me trouwens af hoe hoogwaardig de gerechten nu echt zijn.

    /   Reply  / 
 6. Thomas

  ik probeer de recepten van de masterclasses terug te vinden, maar zie ze nergens.
  iemand die het weet?
  thanx

    /   Reply  / 
  1. Joris

   koop gewoon een goed kop boek Thomas

     /   Reply  / 
  2. Ment

   Ook ik zocht deze recepten, inderdaad niet te vinden. Je kan naar naar het tabblad “gemist”gaan en dan de betreffende uitzending aanklikken en dan op fragmenten klikken, hier zie je dan de masterclass van die dag op video.Die is trouwens een stuk langer dan die van de uitzending op tv, de garnalen met polenta die ik terug heb gekeken duurt bijna een half uur!

     /   Reply  / 
 7. Joris

  Wat een eikels, tauge blancheren, ben je helemaal gek, dan ik het pap. Kijk eens naar BBC masterchef. Kranenborg, nooit een ster gewonnen, alleen verloren, Amsterdam en Scheveningen. Groente te gaar ja zeker weten als je tauge blancheert, je ‘negeert topklas’ hahaha wie zijn zij?

    /   Reply  / 
  1. Ron

   Ik heb gisteren 27 september naar topchef gekeken en van het recept van de Tom Kha Kai klopt helemaal niets. Stephan was zogenaamd de tauge vergeten maar er hoort helemaal geen tauge in de echte thaise Tom Kha Kai. Ook geen paprika trouwens maar wel champignons en laos. Ik maak het al jaren aan de hand van een orgineel thais receptenboek. Dus chef Kranenborg moet beter zijn huiswerk doen.

     /   Reply  / 
   1. BJ

    Ik was ook verbijsterd. Vooral door het ontbreken van de Kha – de laos bij mijn weten, samen met de Khai (kip) toch de hoofdingredienten. Wat zouden de chefs zeggen als er een preisoep geserveerd werd zonder prei?

    Het enige dat ik kan bedenken is de bereidingswijze en – tijd: Om de kenmerkende laos smaak te krijgen moet hij eigenlijk wat langer trekken. (Maar dat geldt mijns inziens ook voor het citroengras.) Over de inhoud van de bouillon hebben ze het niet gehad.

      /   Reply  / 
 8. Joris

  wie is die ander dikke vent die het over ‘pruttige groenten’ heeft, komen misschien maar Nederlands kent hij niet. Ik kijk er niet meer naar wat een rotzooi.

    /   Reply  / 
 9. Rick

  Het programma valt me tegen. Ik had de indruk dat het de bedoeling was om de beste hobbykok te vinden. Prima, maar zet ze dan niet in een echt restaurant neer om ze vervolgens af te bekken op een manier waar de honden geen brood van lusten als ze het niet goed doen. Verder vind ik de heren Jaspers en Kranenborg erg irritant en negatief. Het programma MasterChef, dat afgelopen zondag gestart is, vond ik een stuk positiever…

    /   Reply  / 
 10. Jacob

  Ik vind de familie Kranenborg sowieso vaak negatief, met name dochter-”lief”, die ook nu weer van stal gehaald is. Er zou een voorbeeld aan de Engelse presentatoren van Masterchef genomen moeten worden. Ook niet altijd mild met hun oordeel maar veelal wel opbouwend of onderbouwd, en zonder boos te worden.

    /   Reply  / 
 11. moins

  Joris mag zn huiswerk beter doen. Kranenborg heeft al meerdere restaurants aan een ster geholpen

    /   Reply  / 
 12. Manuel Kock

  Ik vind dat topchef 2010 toegankelijk is voor mensen die denken het talent te hebben om een creatieve chef te worden. Daarbij moet je er wel rekening mee houden dat als je je op iemand anders vakgebied begeeft,je ook kritiek kan krijgen.Ik denk dat dat ook moet om het vak van chefkok hoog te houden.Ik vind het een goed progamma en kijk er graag naar.

    /   Reply  / 
 13. Barbara

  Wat een slecht programma! De Engelse versie is zoveel beter.
  Zowel de chefs als de kandidaten. Wil Kranenborg de nieuwe Gordon Ramsey worden?
  Hij geeft totaal geen opbouwende kritiek, maar het is weer veel afkraken.
  En de gerechten zijn totaal niet inspirerend.
  Van mij mag Kranendonk per direct vande buis.

    /   Reply  / 
 14. jon

  Waar zijn de recepten te vinden?
  Wil het recept van 11 okt met mosselen graag maken.

    /   Reply  / 
  1. tanja

   * 1 st Citroen
   * 4 st Eidooier
   * 120 gr Creme fraiche
   * 1 tl Kerriepoeder
   * 120 st Mosselen
   * 0,5 l Wijn, witte
   * 1 gr Ui, wit
   * 1 teen Knoflook
   * 0,5 st Venkel

   Bereiden

   - snijd de venkel, witte ui en knoflook fijn.

   - schenk de wijn in een diepe pan tot de bodem bedekt is.

   - voeg de venkel, witte wijn en knoflook toe en breng aan de kook.

   - voeg de mosselen toe, doe de deksel op de pan en kook ze 30 seconden, tot ze allemaal open staan. roer zo nu en dan door.

   - schep de mosselen uit de pan en zeef de jus.

   - leg de mosselen in een halve schelp op het bord.

   - breng de mosseljus op smaak met wat kerrypoeder.

   - klop de dooiers met de creme fraiche tot een lobbige massa (liaison) en voeg het al roerende toe aan de bouillon.

   - breng op smaak met peper en zout.

   - schenk de saus over iedere mossel en gratineer deze kort onder de gril van de oven.

     /   Reply  / 
 15. jon

  Niet te vinden!

    /   Reply  / 
 16. Han Hekking

  goede dag Chef Kranenborg even een opmerking van uw programma vrijdag avond.
  het verhaal over de patrijs.
  de patrijs mag niet bejaagd worden in nederland,dat wist de poelier ook als het een echte geweest is.echter dit werd niet gemeld.
  maar goed de patrijs is wel smakeloijk.

  m,v,gr Han

    /   Reply  / 
 17. Ton

  Vind het programma leuk om naar te kijken, maar waar kun je de recepten terugvinden ?

  Met vriendelijke groet,
  Ton

    /   Reply  / 
 18. patty

  die fritata van de chef was ook niet echt optimaal en correct,beetje ingezakt en magertjes,ik durf de uitdaging wel aan !!!
  hoe ‘t wel moet,en dan nog MET al ‘t commentaar op de kandidaten?
  hoe durfen jullie?
  daag mijn maar uit,voor de fritata?
  GROET PATTY

    /   Reply  / 
 19. margret

  Ook ik ben gestopt met kijken.
  Wat een bagger !
  Niets tegen de kandidaten hoor, maar het over-de-kook gehalte is wel erg hoog.
  Elke week zie ik er weer een paar uit dat programma voorbijkomen…

  Groet, Margret.

    /   Reply  / 
 20. Enio

  Hallo
  Wat een leuke programma top chef 2010,vooral als je komt te weten dat kandidaten zoals DARDO een verleden als KOK hebben of als je komt te weten dat hij EIGENAAR EN KOK van een restaurant in Den Haag was.Eerlijke…..WAT DENKEN JULLIE OVER DAT….?..HET IS EEN SCHANDE OF NIET?……

    /   Reply  / 
 21. Annemarie

  De heren zijn zeker professioneel. Echter enig charisma en een gastvrije/warme uitstraling ontbreekt bij hen. Zeker bij de heer Kranenborg en zijn dochter. Dit is een eigenschap die men ook moet bezitten in de HORECA.

    /   Reply  / 
 22. Christien

  Op zich is het een leuk programma, zolang de kandidaten niet op de X factor manier behandelt worden. Persoonlijk vind ik de heren behoorlijk arrogant.
  Wat me verbaast is dat er niets op hoofd gedragen wordt. Kan me niet voorstellen dat er nooit een haar in een gerecht is gevonden.
  Af een toe valt de “lok” van chef jaspers naar voren – hij duwt de lok weer naar achter – en gaat vervolgens verder met proeven of iets anders.

    /   Reply  / 
 23. Jean louis

  Vermakelijk programma waar ook voor thuis koks leuke recepten worden gekookt.
  Helaas zijn recepten nergens terug te vinden.Ik zoek recept van nagerecht met tomaat en een yogurtsaus.

    /   Reply  / 
 24. Elly

  Heerlijk progamma en wie niet tegen kritiek kan hoord niet,
  in een professionele keuken.De kritiek is namelijk nooit
  persoonlijk bedoeld.

    /   Reply  / 
 25. Irma

  nou ik heb het wel gezien hoor, want er word door iemand soesjes gemaakt wat totaal mislukt is (soesje zag je niet meer en de rest was gewoon pudding) en toch mag hij gewoon door, niet te geloven zo ongeloof waardig bah

    /   Reply  / 
 26. Hallo Lobbes

  Ongelofelijk wat een programma. De opzet vind ik interessant om naar te kijken maar die presentatoren, daar slaat dit programma finaal de plank mis. Het is nu de halve finale en de kandidaten werken zich te pletter onder het oog van een meesterkok (Kranenborg), een zeer gerespecteerde Michelinsterkok (Boerma, Rive) en een “chefkok” genaamd Julius Jaspers. Wat die man in dit programma te zoeken heeft is mij een complete raadsel. Hij kraakt bijna elk gerecht af (te zout, te flauw, te veel spek etc. etc.) Maar wat heeft hij nu op zijn CV staan? Is hij zelf een chefkok geweest van een restaurant met Michelinster zoals Kranenborg dat wel is geweest? Niet dus… Waarom staat deze man daar dan?!?! Hij staat daar gewoon voor spek en bonen en zijn mening kun je toch echt niet serieus nemen. Ik ben benieuwd of hij zelf zich staande zou kunnen houden qua smaak, harmonie, presentatie etc. bij een topclass van bv. een ECHTE chef als Jonnie Boer, Lucas Rive, Jacob Jan Boerma of voor mijn part zijn collega Kranenborg. Graag voor Topchef 2011 deze ‘chef’ vervangen door een ECHTE chef (Rudolf van Veen, Cas Spijkers), die verder ook iets positiefs kunnen brengen naar de kandidaten toe. Deze zelfingenomen, azijnpisserige nepkok kan beter gaan werken bij de Febo of andere fastfood restaurants. Want al die botte, weinig constructieve feedback van deze lompe nozem kan dit programma missen als kiespijn.

    /   Reply  / 
  1. soe

   helemaal mee eens,,,

     /   Reply  / 
  2. tom

   De reactie van Hallo lobbes slaat helemaal nergens op.
   Een goede chef is niet per definitie een sterren chef, een restaurant kan zelf kiezen of ze de ster aannemen of niet. Er zijn veel restaurants die er voor kiezen de ster niet te accepteren omdat dit niet binnen hun bedrijfsvoering past. Dit betekent niet dat het personeel of de chef niet de juiste kennis,ervaring of kunde hebben. Michelin is een maatstaaf voor restaurants maar ook maar een momentopname en bovendien commercieel. De gids verkocht niet in Oostenrijk dus daar zijn alle sterren ingenomen terwijl de kwaliteit hetzelfde is.
   Het programma vind ik erg leuk om te kijken vooral de masterclasses want daar valt echt iets van te leren. En het is interessant om te zien hoe de chef over een product denkt.

     /   Reply  / 
  3. Frank

   Je hoeft geen SVH-Meesterkok te zijn om SMAAK te hebben….

     /   Reply  / 
 27. paul

  Erg leuk programma. Veel respect voor Kranenborg en Jaspers. Die Julius Jaspers vind ik een goede aanvulling. Leuke vent en hij brengt een hoop subtiele humor mee. Waar ik wel een gruwelijke, echt misselijke hekel aan heb zijn de vooruitblikken van RTL (“straks in topchef”..), maar dat heeft niets met het programma te maken, dat doen ze nu overal.

  Ik heb 1 keer naar Masterchef gekeken. Dat was echt verschrikkelijk. Waarom die achtergrondinformatie van die kandidaten. Wat kan mij het schelen wat ze in hun vrije tijd doen. Of ze zich op zaterdag graag verkleden als vrouw of vliegenmeppers verzamelen moeten ze vooral zelf weten. En al dat overbodige gejank waar Net5 van lijkt te smullen. Heel naar. Nee dan vind ik topchef veel professioneler en interssanter. Hoop dat het duo Kranenborg en Jaspers dit een volgende keer weer doen.

    /   Reply  / 
 28. Irma

  snap niet dat Rico zo ver heeft kunnen komen. Veel hulp gehad van mensen die eruit zijn, gaat gooien en smijten en word paniekerig. dat moet dan een topchef worden?
  die alleen een keuken moet kunnen runnen, en mensen aansturen?
  ik vind het een jankerd.

    /   Reply  / 
 29. bianca

  ik vond het een super progamma, heb er van genoten.
  ik hoop dat er ook een serie van 2011 komt !
  maar ik had een vraag
  hoe kan je je opgeven voor dit progamma
  want mijn moeder kan super goed koken en ik wil graag dat ze mee doet, ze wil er nog wel over na denken maar ik wou alvast weten hoe je je aanmeld
  gr, roelof ( papa ) en bianca ( dochter )

    /   Reply  / 
 30. Kees

  Nu Rico tweede is geworden, is voor mij de betrouwbaarheid van het programma gedaald naar nul. Als zo’n figuur daar staat te klungelen en anderen die stukken beter zijn door de regie naar huis worden gestuurd omdat hun ‘amusementswaarde’ te laag lijkt, vind ik het uiterst ongeloofwaardig dat de gerechten objectief worden beoordeeld.

  Nee, topchef 2011 gaat aan mij voorbij.

    /   Reply  / 
 31. Elly

  Rico is inderdaad tweede geworden maar hoe je ook over die persoon denkt hij kan wel koken,en Pegy is wat mij betreft de terechte
  winares shapo.Ik heb genoten van topchef 2010

    /   Reply  / 
 32. soe

  wat een aanfluiting deze 2 topchefs, en dan die dochter!!!!! nee, dan de aussies, die zijn pas goed en erg aardig voor de mensen!

    /   Reply  / 
 33. noor smeulders

  waarom zo’n denegrerende beoordelingen… kijk naar de engelsen en de australiers… zo beschaafd, zo respectvol, welken toch n negatieve beoordeling uit kunnen delen.
  Waarom die enorme arrogantie van meneer Kranenborg, en zijn zaadcel… wát erg zo’n jonge vrouw, en nu al diezelfde onbeschaafde arrogantie… nee lijkt me geen sympathieke familie!
  Jammer van het programma…

  groet noor smeulders

    /   Reply  / 
 34. nel lammerts claassen

  geplaats nel 14 dec. 2010

  heel graag naar uw programma top chef 2010
  maar ik verbaas me elke keer weer dat er niks gedaan wordt aan de lange haren van de kanidaten.
  ik vind het persoonlijk niet erg hygiën’s, dat ze daar met wapperende haren staan te koken. ik heb niet kunnen ontdekken of ze wel hun handen wassen na het bereiden van vlees enz.en dhr jasper mag zich wel even scheren.
  verder vind ik het een leuk programma.

    /   Reply  / 
 35. riny sluys

  Wat is dit toch een ontzettend negatief programma, deelnemers afbranden omdat ze een foutje maken, honend arrogant commentaar,zo vergaat je de liefde voor het vak wel, neem eens een voorbeeld aan masterchef australia, wat een mooi positief programma, wat een opbouwend kook programma is dit en wat een liefde voor het vak wordt daar getoond. Zo motiveer je mensen, zo ga je om met passie
  Ik kijk soms met tranen in mijn ogen naar Masterchef, terwijl ik met kromme tenen naar topchef kijk,( ben ik mee gestopt zelfs.)
  Twee arrogante mensen kafferen deelnemers uit,zouden ze dat nou leuk vinden, ook al zouden deze twee “koks”voor mij koken, ik zou er een vieze smaak van over houden.

    /   Reply  / 
 36. Dia Alfing

  Ik zit weer te kijken omdat mijn man het graag wil maar ik ben helemaal spuugzat van men. R. Kranenborg. Het steeds maar negatieve en zeuren over vanalles. Die man moet achter de pannen blijven en absoluut niet met z’n hoofd op tv en denken dat tie iets van presenteren kan. Misschien een tip voor hem: kiijk eens naar masterchef Australia hoe opbouwend en positief ze daar zijn.
  Zie nu net dat ik me echt helemaal hetzelfde voel als Riny Sluis ik erger me ook helemaal kapot aan deze manier van een programma presenteren! Gauw weer de keuken in men. Kranenborg want dit is helemaal niks!!

    /   Reply  / 
 37. bandi

  STORENDE FOUTJE worden steeds vervelender.
  zie de uitzending van maandag 17 mei j.l.

  GROOT in beeld bij de aardappel-gnocci een aardappel
  met een blauw plekje.
  Meester-kok van hotel Bridges die een masterclass geeft,
  en zijn trouwring + horloge niet afdoet en vrolijk met zijn hand
  door het tempura deeg gaat roeren is vreselijk ONHYGIENISCH
  dit is slechte reclame voor dit hotel ?>

  is dit wel ene topbaan, er is in ieder geval veel overdrijving
  in dit tv show kook programma

    /   Reply  / 
 38. Pingback: Dé kookboeken voor dit najaar | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>