100 Groene Smoothies

Chefkok Thea Spierings is voor haar nieuwste boek 100 Groene Smoothies niet over een nacht ijs gegaan. Er is een heus proefpanel aan te pas gekomen om de door haar bedachte smoothies te proeven en te beoordelen op uiterlijk, geur, dikte en smaak. De best beoordeelde smoothies vind je terug in het boek, voorzien van de stempel: gegarandeerd gezond genieten.

Gezondheidsfeitjes en tips

Op smoothiegebied ben ik nog een redelijk groentje. Ik neem me regelmatig voor om er dagelijks een te maken, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik niet veel verder kom dan wat fruit en een handvol spinazie in de blender gooien. Dat moet en kan anders! Het boek 100 Groene Smoothies is ideaal voor mensen zoals ik. Je krijgt niet alleen uitleg over de verschillende soorten groente, maar het boek voorziet je ook in tips en weetjes van een voedingsdeskundige. Bijvoorbeeld over het gebruik van kokoswater (vervang kokoswater door water als je een rustige dag hebt, anders wordt de overtollige energie die je niet verbruikt opgeslagen als vet) of hoe je smoothies armer aan suiker kunt maken zonder dat deze minder zoet wordt.

Dertig verschillende soorten groente

Variatie is belangrijk en met recepten voor smoothies met maar liefst dertig verschillende soorten groente komt dat dankzij dit boek wel goed. Een groot pluspunt is verder dat de recepten per groentesoort gesorteerd staan. Heel handig als je bijvoorbeeld wortelen over hebt van het avondeten en daar de volgende dag een smoothie van wilt maken. De quotes van leden van het testpanel zijn een goede aanvulling. Neem bijvoorbeeld de winterse pompoen-smoothie. Ruikt naar winterthee, is het commentaar van het panel. Dan krijg je hier op een koude, donkere morgen toch spontaan zin in? Het boek bevat veel recepten met verrassende combinaties die ik uit mezelf niet snel samen in de blender had gestopt. Eerlijk is eerlijk, het smaakt wel goed!

Smoothies en sappen

Naast 85 recepten voor smoothies staan er ook nog 15 recepten voor sapjes uit de slowjuicer in het boek. Helaas heb ik (en ik denk velen met mij) geen slowjuicer en krijg ik in het boek ook geen duidelijk antwoord op de vraag of ik hiervoor ook gewoon mijn blender kan gebruiken. Een klein minpuntje is de fotografie die van mij wel iets sprankelender en creatiever had gemogen qua achtergrond. Daarentegen zijn de glazen en de smoothies wel duidelijk in beeld gebracht en krijg je wel een goed beeld. Groot pluspunt tot slot is dat het boek na het openklappen ook goed blijft liggen. Ik hoef geen kunst en vliegwerk uit te halen om het boek geopend te houden op een bepaalde bladzijde.

Houd koken.blog goed in de gaten, want binnenkort lees je hier mijn, nu al, favoriete recept uit het boek!

100 Groene Smoothies
Auteur: Thea Spierings
ISBN 9789079383009
Prijs € 24,95
Caplan

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken 

Lees ook:Recept 100 Groene Smoothies: Pompoen-peer smoothie
Lees ook:Gezond begin van de dag met Happy Shake + recept
Lees ook:Smoothies geen vervanger fruit en groenten
Lees ook:Kies voor chocoladeletters van de groene sint
Lees ook:Recept Zomerse maaltijdsalade met scampi

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “100 Groene Smoothies

 1. Groene Smoothies Startpagina

  Groene smoothies zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens erg gezond. Prettig om in één keer zoveel recepten bij de hand te hebben!

    /   Reply  / 
  1. Jill Lauret

   Vinden wij ook! Wat is jouw favoriet?

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>