Impress your friends

Angelique’s boek Smaakvrienden wordt hier wekelijks gebruikt. En dat is iets wat je niet van veel kookboeken kan zeggen. Oke, een standaard kookboek is het niet echt, maar meer een inspiratieboek. Als hier op woensdag de groentekrat van de bioboer wordt geleverd wordt steevast Smaakvrienden uit de kast getrokken om inspiratie op te doen voor nieuwe combinaties. In Smaakvrienden laat meesterkok Angélique Schmeinck je namelijk zien dat de creatieve mogelijkheden in de keuken, en dan vooral met groenten, eindeloos zijn. En dat doet ze niet door je allerlei recepten voor te kauwen. In tegendeel! Ze laat alleen maar zien hoe je van zo ongeveer 80 groenten oneindig veel gerechten kunt maken. Allemaal worden ze kort beschreven, en zo komen verschillende soorten, teelt, herkomst en gebruik in de keuken aan bod. En daarna kan het grote inspireren beginnen. Met zo’n voorbeeldboek van Angelique was ik natuurlijk erg benieuwd wat haar nieuwe boek Impress your Friends zou brengen.

Verwennerij voor de beginnende kok
Met Impress your Friends richt Angelique zich, in tegenstelling tot Smaakvrienden, meer op de beginnende kok. En dan vooral op de beginnende kok die graag zijn vrienden wil verwennen met heerlijke gerechten. Maar dan het liefst wel zonder verhitte taferelen in de keuken. Kan dat? Ja, met een goede voorbereiding, toegankelijke smaakcombinaties en een gezonde dosis lef, gaat het je lukken en tover je jouw eetkamer om tot het gezelligste restaurant dat er is. Daarin sta je met dit kookboek niet alleen. Net als in het 24Kitchen TV programma Impress Your Friends neemt Angelique je stap voor stap mee door de receptuur naar een relaxte en vooral smaakvolle avond. Bij elk gerecht geeft wijnexpert Corria Houthuizen een bijzonder wijnadvies waardoor de gerechten en wijnen een sprankelend geheel vormen.

Keuze genoeg
In het kookboek vind je maar liefst 27 driegangenmenu’s. De menu’s zijn bijvoorbeeld seizoensgerelateerd (end of summer, lente, herfst), geïnspireerd op herkomst (Italiano, Asian Fusion, Oriental) of gebaseerd op een bepaalde stijl (Royale, Robuust, Delicieux). Keuze genoeg dus! Voordat we de menu’s induiken geeft Angelique eerst een berg vol tips om zo’n vriendendiner goed te laten verlopen. Van advies bij het kiezen van het menu, tot handige tips voor de voorbereiding. Fijn!

Verrassend veelzijdige menu’s
Dan de menu’s. Die zijn verrassend veelzijdig, zoals we eerder opmerkten. Elk menu bestaat uit een voor-, hoofd- en nagerecht met bij elke gang een bijpassende wijnsuggestie. Die wijnsuggestie beperkt zich niet tot enkel en alleen de wijntip, maar legt ook uit waarom die wijn zo goed bij het gerecht past. Leuk voor wie nog meer indruk wil maken op zijn vrienden. De recepten zijn overzichtelijk opgedeeld in blokjes, daarin komen voorbereiding, eindbereiding en presentatie apart aan bod. Zo maakt Angelique elk recept overzichtelijk. Goed te doen dus, voor koks van elk niveau. Dat laten we morgen ook zien met twee avocadorecepten. Eentje uit het menu ‘Zo groen als gras’: romige avocado met tijgergarnalen en citrusvinaigrette. De ander uit het menu ‘Royale’: venkelsalade met avocado en gebrande jonge geitenkaas.

 

Impress your Friends is een uitgave van Karakter Uitgevers en kost €29,95. Als je het boek via de Smaakvrienden-pagina van Angelique koopt, wordt ie ook nog eens voor je gesigneerd!

Maak kans op een culinaire ballonvaart met CuliAir Luchtballon Restaurant door jouw gerechtfoto met vermelding van je bestelnummer op de facebookpagina van Smaakvrienden te posten.

Meer lekkere boeken vind je in onze rubriek Kookboeken

Lees ook:Win het kookboek Bier op het menu!
Lees ook:2 frisse recepten met avocado
Lees ook:52 Weekendmenu’s
Lees ook:Smaakvrienden
Lees ook:Het kan nog steeds!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>