World Food Café Classics

Als culi kan je niet alles bijhouden. Ik probeer het soms, maar pfoeh, daar zou ik dan meer dan een dagtaak aan hebben. Maar wat ik oprecht jammer vind, is dat ik eerdere kookboeken van het World Food Café gemoist heb. Gelukkig kan ik, en natuurlijk ook jij, de schade inhalen met het niewste kookboek World Food Café Classics. Daarin zijn alle lekkerste recepten uit de eerdere twee kookboeken gebundeld.

Chris en Carolyn Caldicott ontmoetten elkaar in 1989 en ontdekten dat ze veel gemeen hadden. Ze hielden van reizen en vegetarich eten, en droomden van een restaurant waar deze twee liefhebberijen samen zouden komen. Dat gebeurde in 1991 in het Word Food Café in Londen. 
    

Dat je op reis lekker eet, dat weten we allemaal. Chris en Carolyn reizen vaak en veel en kijken dan het liefste mee in de pannen van de kok. Of het nu in Afrika , Azië, de Amerika’s of het Caribisch gebied is, dat maakt hen niet uit. Ze putten voor World Food Café Classics dan ook uit alle regio’s van de wereld.

En al bladerend verbaas ik me. Over dat ik echt niet eerder één van kookboeken van het World Food Café in mijn handen heb gehad. Over de prachtige foto’s uit bezochte landen. Over de heerlijke gerechten. Over de mooie vorm. Over  leuke intro’tjes bij de recepten die er niet afleidend boven staan, maar ernaast. Over de vele mogelijkheden om ook in de winter (met peulvruchten, wortels en knollen) vegetarisch te eten.

Kortom, World Food Café Classics is een echte must have voor iedereen die eens wat vaker vegetarisch wilt eten.

.

boek: World Food Café Classics van Chris en Carolyn Caldicott [uitgeverij Lannoo, isbn: 978908989243]
- Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

.

 

Lees ook:World Food Café: Snel en simpel
Lees ook:World Food Festival
Lees ook:New Food Fair in Haarlemmerstraat Amsterdam
Lees ook:Wereldvoedseldag
Lees ook:Koken met Sylvia Witteman

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “World Food Café Classics

 1. Elsa

  Klonkt veel belovend, zijn de recepten orgineel of klinken ze ze bekend?

    /   Reply  / 
 2. Herna

  Je weet dat ik je berichten heel aandachtig lees. (doe ik niet met alle blogs). Dus viel me de datum van de opening van het World Food Cafe op!

    /   Reply  / 
 3. Edith Dourleijn Auteur

  Wat een lieve manier om me op dat typfoutje re wijzen, Herna. Het moest 1991 ipv 1919 zijn. Ik heb het inmiddels aangepast.

    /   Reply  / 
 4. Edith Dourleijn Auteur

  Ik vond ze echt verrassend, Elsa. Het boek verdient zeker een plaatsje op mn aanrecht.

    /   Reply  / 
 5. Herna

  @Edith,dank je, ik wilde niet dat het corrigerend zou klinken!

    /   Reply  / 
  1. Edith Dourleijn Auteur

   Oh, maar dat mag best hoor. Ik kan wel tegen een stootje. ;-) Ben blij dat je het opvalt en het zegt, dan kan ik het verbeteren. Het stond nu wel een beetje stom, 1919!

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>