Leesvoer: De perfecte minnares

De titel doet het niet vermoeden, maar De perfecte minnares is echt een fijne culi-roman. Het draait in het verhaal om Eva. Samen met een vriendin heeft ze een klein cateringbedrijf, waarvan zij het culinaire brein  is. Koken is haar lust en haar leven, zeker als een een liefde in het spel is. En kijk, daar komt de titel al snel in beeld.

In de roman lezen we hoe Eva verslingerd raakt aan de voor haar ideale man Damian. Met de heerlijkste gerechten verleidt ze hem en probeert ze hem bij zich te houden. Maar de heer heeft een rusteloze geest en verdwijnt regelmatig en op een zeker moment ook voorgoed. En dan ontdekt Eva dat ze met haar kookkunsten ook wraak kan nemen. 
 

Oude liefdes zoekt ze op en op culinaire wijze neemt ze wraak. Tot aan haar eerste liefde, die ze verdrongen heeft.

Actrice en coach Marian Mudder heeft met haar tweede roman voor heerlijk leesvoer gezorgd. De perfecte minnares is goed geschreven en ook culinair inspirerend. Ik kreeg er zin van om zelf ook de keuken in te duiken. Maar bleef maar lezen omdat ik ook nieuwsgierig werd naar het einde, of beter, het begin. Marian Mudder heeft zich duidelijk op de hoogte gesteld van wat culinair gezien de toon voert. Alleen een cateraar die niet weet dat je mayonaise heel makkelijk uit de schift krijgt, is een beetje ongeloofwaardig.

.

boek: De perfecte minnares van Marian Mudder en illustraties van Yvette van Boven (uitgeverij AW Bruna, isbn: 9789022998625)

Lees ook:Liefde, lust en pasta – Giulia Melucci
Lees ook:Lunch in Parijs
Lees ook:Huwelijk, vlees en andere obsessies
Lees ook:De proefster
Lees ook:De keukendochter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>