Koken voor kleine sterren

Koken voor kinderen, het blijft lastig. En dat is de reden dat het kookboek Koken voor kleine sterren onlangs verscheen. Initiatiefneemster Susan Weenink ontdekte dat ze eigenlijk geen flauw idee had wat haar kleintje eigenlijk mocht eten. En leerde en passant dat ook eten maken voor oudere kinderen niet altijd even makkelijk is.

Ze riep de hulp in van niemand minder dan Ron Blaauw (twee Michelinsterren), Julius Jaspers (Topchef) en Alain Caron, en zo snap je ook gelijk de naam van het kookboek, nietwaar? 
 

Alledrie de mannen zijn vader. En hoewel ze met hun drukke banen niet altijd degene zullen zijn die thuis koken, weten ze wel leuke en eenvoudige gerechten te maken. Van oosterse roerbak en Japanse tempura tot Italiaanse risotto en gepaneerde kip met Hamka’s, moeilijke smaken en ingrediënten worden niet geschuwd. Maar ook de gewone gebraden kip komt voorbij, daar deed je mij vroeger (en nog steeds) een heel groot plezier mee.

Handig zijn de tips bij ieder recept om het geschikt te maken voor kleine eters van rond de 6 maanden. Leuk om te lezen zijn de interviews met culinaire bekenden en hun opvoedingstechnieken. Die er overigens allemaal op neerkomen dat je van het eten een feestje moet maken. Niet door iedere avond friet en hamburgers te serveren, maar door het leuk en gezellig te houden.

Eerlijk? Ik kan me niet voorstellen dat mijn moeder mij als kind al deze gerechten had kunnen voorschotelen. Maar goed, dat was ook een andere tijd, waarin ‘buitenlands’ eten nog speciaal en voor het weekend was.

boek: Koken voor kleine sterren van Ron Blaauw, Julius Jaspers en Alain Caron (uitgeverij Fontaine, isbn: 9789059563476) – probeer dit recept als voorproefje

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Recept – Gebraden hele kip voor kleine sterren
Lees ook:Smart Cooking compleet
Lees ook:Kerstinspiratie tijdens Taste of Christmas
Lees ook:Robert Kranenborg in Topchef 2010
Lees ook:We love beef

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>