Koken.blog-kookboeken top 4, nummer 3

Goed leren koken, hoe doe je dat? Door veel over koken te lezen, maar bovenal door het veel te doen. Het helpt ook door te (leren) begrijpen wat er in de pan gebeurt, en daarmee heb ik het thema verklapt van het kookboek dat op de derde plaats staat in de Koken.blog-kookboeken top 4. Het is Goed koken van Harold McGee.

Harold McGee, iedere culi kent hem van zijn klassieker Over eten & koken, waarin hij dieper ingaat op de biologische, chemische en natuurkundige processen in de pan. En daarbij niet de geschiedenis en culturele aspecten van het koken vergeet. Maar Goed koken is aanzienlijk toegankelijker en zeker een aanrader voor beginnende koks met interesse in wat goed koken behelst. 
 

En daarmee heb ik de belangrijkste reden voor het opnemen van Goed koken op de derde plaats genoemd. Of het nu om eieren, vlees, ijs, suiker, brood of sauzen en bouillons gaan, Harold McGee heeft er een hoofdstuk aan gewijd. Ga er in bladeren en je bent voor de rest van de dag niet meer aanspreekbaar.

Op nummer drie van de Koken.blog-kookboeken top 4 dus!

Koken.blog-kookboeken top 4:
1 – kijk hier maar
2 – kijk hier maar
3 – Goed koken
4 – Eetbare natuur & Handboek voor de vinex-jager

Lees ook:Goed koken met Harold McGee
Lees ook:Koken.blog-kookboeken top 4, nummer 2
Lees ook:Koken.blog-kookboeken top 4, nummer 4
Lees ook:Recepten ontbijt moederdag: belegde broodjes
Lees ook:Koken.blog-kookboeken top 4

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Koken.blog-kookboeken top 4, nummer 3

  1. elsa

    een goede nr 3 helemaal eens met je keuze. zijn boeken zorgen inderdaad voor de nodige kennis wat temperatuur op welke wijze dan ook doet met voedsel

      /   Reply  / 
  2. jim

    Hello

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>