Koken.blog-kookboeken top 4, nummer 4

Ik vroeg het mij vanmorgen al af, waar ben ik aan begonnen? De keuze voor nummer 1 en 2 was mij al snel duidelijk. Maar welk kookboek zet je op 3 in de Koken.blog-kookboeken top 4? En welke dan nog op 4? Welk kookboek verdient het om al die andere mooie kookboeken achter zich te laten?

Het zijn twee kookboeken geworden, die samen de vierde plaats mogen bezetten. 
 

Beide kookboeken hebben dezelfde boodschap: leer genieten van wat onze natuur te bieden heeft. En dan heb ik het natuurlijk over de kookboeken Eetbare natuur, waar ik letterlijk rode oortjes van kreeg, en het Handboek voor de vinex-jager, waarvan ook menigeen opgewonden raakte. Zowel Hanneke Videler als Meneer Wateetons en Sjoerd Mulder laten op luchtige toon zien dat we meer kunnen eten dan in de supermarkt te koop is.

Tegelijkertijd zijn het ook twee heel verschillende kookboeken. In Eetbare natuur lees je over wat je vrij in de natuur aan eetbaars kunt vinden en hoe je daarvan kunt genieten. Dan blijft het niet bij brandnetels, maar Hanneke Videler heeft ook gesmuld van rat en vos (lees hier mijn recensie). In het Handboek voor de vinex-jager laten twee heren zien hoe je ook daadwerkelijk wilde beesten kunt vangen en slachten. Maar ook hoe je zelf wijn en kaas maakt, staat hierin beschreven (lees hier mijn recensie).

En, ben jij het eens met deze gedeelde nummer 4 van de Koken.blog-kookboeken top 4?

Koken.blog-kookboeken top 4:
1 – kijk hier maar
2 – kijk hier maar
3 – kijk hier maar
4 – Eetbare natuur & Handboek voor de vinex-jager

Lees ook:Kookboek Eetbare natuur
Lees ook:Koken.blog-kookboeken top 4, nummer 2
Lees ook:Koken.blog-kookboeken top 4, nummer 3
Lees ook:Koken.blog-kookboeken top 4, nummer 1
Lees ook:Koken.blog-kookboeken top 4

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Koken.blog-kookboeken top 4, nummer 4

 1. Pingback: Koken.blog-kookboeken top 4, nummer 3 | Koken

 2. Anne-Riet de Boer

  Edith, ik heb de stemronde een beetje gemist, geloof ik maar kan me helemaal vinden in de nummers 1,2 en 3. Zelf zou ik er nog aan toe willen voegen; de smaakbijbel. strikt genomen geen kookboek, maar een indrukwekkend overzicht van ingredienten en de smaken, die ermee te combineren zijn.Ingredienten omvatten; zuivel, groenten, noten, fruiit, vlees,specerijen, kruiden. Heel leuk; ook de smaken; aarde, zee,bos,struikgewas en bleomig fruit. Dit boek maakt je -als je het eenmaal in handen hebt- ook buitengewoon sociaal onbeschikbaar!!

    /   Reply  / 
 3. Edith Dourleijn Auteur

  Hoi Anne-Riet, wees gerust, je hebt niets gemist. Het was mijn persoonlijke top 4 van het afgelopen jaar. En de Smaakbijbel had ik nog niet besproken, dus die ‘mocht’ niet mee doen. Ga ik deze week nog wel iets over zeggen hier. ;-)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>