Pluijm op pad – het kookboek

Wat gaat er eigenlijk allemaal schuil achter dat plakje worst dat je soms achteloos in je mond stopt? Of hoe smaakt de Heilige Geest op de Azoren, waarom zijn oesters zo geliefd in Noord-Ierland, hoe oud is de bagel? En wat eten de Denen eigenlijk? Vragen waarvoor René Pluijm op pad ging, met een tv-ploeg achter zich aan. En nu is er het kookboek Pluijm op pad.

In het huidige culinaire walhalla, het gebied rond San Sebastian, maar ook op culinair minder imposante plaatsen ging René Pluijm op zoek naar smaak. 

Van Ierland tot Spanje tot Denemarken
Het kookboek Pluijm op pad is als de tv-serie: opgebouwd rondom het te bezoeken gebied. Na een korte beschrijving volgen snel de recepten. Van een bonenschotel uit Tolosa in Baskenland tot de geroosterde Iberico-varkenskoteletten uit het onontgonnen Alentejo in Portugal. Of deze salade met eendenborst, peer en hazelnoot, waar René in het westen van Ierland inspiratie voor op deed.

Gewone kost of sterrenkeuken?
Naast ieder recept staat wat extra informatie over de herkomst van het gerecht of haar belangrijkste ingrediënten. Hoewel René Pluijm op bezoek bij gaat sterrenrestaurants, staat vooral het eten van de gewone man en vrouw centraal. Het leukste zijn de laatste gerechten, die hij voor iemand uit de streek kookt. Met de ingrediënten uit de streek, de invloed, maar waar René Pluijm dan zijn eigen draai aan geeft.

Het enige nadeel is dat je met die paar recepten natuurlijk geen volledig beeld krijgt van wat al die andere Europeanen buiten Italië zoal eten. Europa is nog groot, René, dus waar blijft deel twee?

boek: Pluijm op pad – René Pluijm – De boekenmakers – isbn: 9789077740712
koop dit kookboek in de koken.blog-shop!

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Pluijm op pad – Nieuw culi-tv-programma start vanavond
Lees ook:Nieuw kookprogramma bij RTL: Pluijm op pad
Lees ook:Recept Salade eendenborst met peer en hazelnoot
Lees ook:Kookboek Zonder pakjes en zakjes
Lees ook:Kookboeken kopen via Koken.blog.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>