52 Weekendmenu’s

Steeds meer mensen koken doordeweeks makkelijke en snelle gerechten, om in het weekend meer tijd te nemen om zich in de keuken uit te leven. Ben jij ook zo iemand? Dan is het kookboek 52 Weekendmenu’s van Onno Kleyn en Loethe Olthuis wel iets voor je. In dit kookboek zijn 52 weekendmenu’s die het duo voor het Volkskrant Magazine schreven gebundeld.

Denk er eens over: 52 kant-en-klare menu’s, die je alleen nog maar hoeft te koken!

Onno Kleyn en Loethe Olthuis beloven dat zowel de beginnende koks als de meer ervaren hobbykoks met hun menu’s en recepten uit de voeten kunnen. Ze maken geen gebruik van pakjes en zakjes, maar alleen maar verse ingrediënten.

Inspiratie
De beginnelingen lezen aandachtig de tips en informatie in de inleiding door, de ervaren koks kunnen direct grasduinen in de recepten op zoek naar inspiratie. En die vind je volop. Om aardbeien te frituren, een ‘taart’ te maken van jonge voorjaarsgroenten, gestoomde oesters bij risotto of tiramisu met speculaas, bijvoorbeeld. De menu’s en recepten zijn op seizoen gerangschikt, zodat je zeker weet dat je de ingrediënten zou moeten kunnen vinden in de winkels. Achterin ieder deel staat nog wat extra informatie over de gebruikte ingrediënten of bereidingswijzen. Helaas verwijst de index hier dan weer niet naar.

52 Weekendmenu’s
52 Weekendmenu’s is een fijne bundel met bijzondere recepten, die vaak net  even iets anders zijn dan je gewend bent. Zoals deze Geroosterde sla laat zien. Ook staat er bij ieder gerecht een wijnsuggestie, om het helemaal af te maken.

boek: 52 Weekendmenu’s – Onno Kleyn & Loethe Olthuis – Nieuw Amsterdam - isbn: 9789046807064 - te koop bij bruna

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Recept Geroosterde sla
Lees ook:Tussenstand Kookboek van het Jaar 2010
Lees ook:De Volkskeuken 2
Lees ook:Genomineerden Kookboek van het jaar 2010
Lees ook:Boekoe Kita (Ons boek)

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “52 Weekendmenu’s

  1. Pingback: Genomineerden Kookboek van het jaar 2010 | Koken

  2. Pingback: Tussenstand Kookboek van het Jaar 2010 | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>