Lekker opscheppen

Waarom zou je als kind eigenlijk zelf koken? Je moeder of je vader kan het toch ook goed? Nou, daar weet Karin Luiten wel een antwoord op. Je kan maken wat je zelf lekker vindt! Je kan (later) indruk maken op anderen met je kookkunsten. En wie kookt hoeft niet af te wassen! Genoeg redenen dus om het kinderkookboek Lekker Opscheppen eens goed te bekijken! 

 

 Na deze overtuigende woorden komt Karin met een paar handige kooktips. Schone handen en een schoon aanrecht daar begin je mee. En natuurlijk moet je oppassen voor scherpe messen en hete pannen! En dan komt een wel heel vreemde afkorting: GMT. Die afkorting wordt nog best vaak in het boek gebruikt, en dan staat er een Tip voor Grote Mensen bij, om het gerecht nog een beetje spannender te maken bijvoorbeeld. En dan kunnen we al snel gaan koken!

Hoewel we allemaal vaak pasta of rijst, en wie weet ook couscous (koeskoes) eten, eten we in Nederland toch nog heel vaak aardappelen. En daarom begint het Lekker Opscheppen daarmee! Na de aardappelen is het de beurt aan rijst (nasi, sushi!) en pasta. Daarna maken we soep met ballen, en natuurlijk ontbreken ook de pannenkoeken van over de hele wereld in dit boek niet. Pizza en brood kan je ook heel goed zelf leren maken. Maar het hoofdstuk waar ouders misschien wel het meest dol op zullen zijn is het hoofdstuk over groenten en sla! En Karin heeft allerlei goede tips om er toch lekker van te kunnen smikkelen! Maak koekjes van groenten, of probeer dit stoere wokrecept eens. En daarna is het de beurt aan vlees; gehakt en kip en zelfs vis (maak zelf je vissticks!) komen aan bod. De laatste hoofdstukken gaan over fruit en gebak.

 Het handige van dit kinderkookboek vind ik dat ieder recept volop de ruimte krijgt op 2 pagina’s. Naast het recept staan nog allerlei tips, raadseltjes, grapjes en weetjes. Over waar je sommige producten kunt kopen, wat je er nog meer meer kunt doen (een stoplicht-aardappelpuree maken bijvoorbeeld!), of het zijn illustraties van hoe je sommige dingen moet maken. Wat Karin altijd tegen volwassenen zegt geldt zeker ook voor kinderen: lekker koken hoeft niet moeilijk te zijn!

Lekker opscheppen – Karin Luiten – Ploegsma – isbn 9789021667485 - Koop dit boek bij BOL.com

Het is nu kinderboekenweek dat als thema Aan Tafel! heeft, en daarom staat koken.blog.nl nu even in het teken van koken met kinderen. Onderaan dit bericht vind je een overzicht van alle boeken die hier besproken zijn.

Lees ook:Recept Kip uit de wok met ananas en peultjes
Lees ook:Alles uit de kast
Lees ook:Kookboek Zonder pakjes en zakjes
Lees ook:Bakken met Karin
Lees ook:De heimweekeuken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>