Kookboek Julia Child na 50 jaar bestseller

Wat een film toch al niet met een boek kan doen! En met een kookboek nog wel! In de Verenigde Staten draait nu de film Julie & Julia, waarin een foodblogster Julie in 1 jaar tijd alle recepten uit een oud kookboek van haar moeder wil koken. Het boek is van Julia Child, dat de klassieker Mastering the Art of French Cooking in 1961 schreef. En nu zijn in de paar weken dat de film draait al meer exemplaren van dit boek verkocht dan in elk van de jaren sinds het verschijnen van het boek.

En dat voor een boek dat alles promoot dat (met name Amerikanen) voor geen goud naar binnen willen werken: vet, vet en nog eens vet. En dan ook nog met recepten die tijdsintensief zijn.  

Want de klassieke Franse keuken is zowel tijdsintensief als een grote fan van boter. En dat is iets waar Amerikaanse foodbloggers geen rekening mee gehouden hadden. In de New York Times worden een paar stukjes aangehaald van mensen die het boek kochten op weg naar huis van de film. Een blogster schreef: “I found the recipes, actually, much easier than I thought they were going to be, but the amount of butter was a bit overwhelming,” she said. “There’s a picture of me cooking, and I have this glow, and it’s from too much hot butter. I expected to break out the next day.”. En dat staat in fijn contrast met wat de schrijfster Julia Child, die 91 jaar oud werd, altijd zei: Oh, butter never hurts you”.

De uitgever kan in elk geval zijn lol op en heeft het boek op nr 1 in de lijst voor advies- en how to-boeken. En hij verwacht nog wel meer exemparen te kunnen verkopen, nu ook winkels die het boek zelfs nooit in de ramsj hebben opgenomen het 752 pagina’s tellende boek hebben besteld. Ook andere boeken van of over het leven van Julia Child lopen goed.

De film Julie & Julia komt later dit jaar naar Nederland, maar bekijk hier alvast de trailer, of lees het boek dat foodblogster Julie schreef over haar jaar met het boek Mastering the Art of French Cooking en waarop de film weer is gebaseerd.

——————————————————————————————————–

Lees ook:Film Julie & Julia komt eraan (filmpje trailer)
Lees ook:Julie & Julia op tv
Lees ook:Foodblogster Julie kookt gerechten uit kookboek van Julia
Lees ook:Huwelijk, vlees en andere obsessies
Lees ook:Recept Julie & Julia: romige polenta met mascarpone

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Kookboek Julia Child na 50 jaar bestseller

  1. Pingback: Huwelijk, vlees en andere obsessies | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>