App Superwijzer

Zou je van jouw eten willen weten hoe ze scoren op dierenwelzijn, natuur & milieu, klimaatverandering en schadelijke stoffen? Download dan de app Superwijzer. Daarmee kan je van meer dan 15.000 producten waar vlees, ei en zuivel in zit, beoordelen.

Op de site superwijzer kan je al een voorproefje krijgen.
 

Kies eerst uit de 5 categoriën: vlees(vervangers), zuivel, ei, kaas of toetje. Dan zie je in één oogopslag al hoe de porducten zich tot elkaar verhouden. Bioyoghurt scoort een hoger cijfer dan ‘gewone’ yoghurt. En als je dan doorklikt zie je het schermpje van de foto; Op dierenwelzijn, Natuur en milieu, Klimaatverandering en Schadelijke stoffen wordt door middel van een kleur (rood, oranje, groen) aangegeven hoe het betreffende product scoort.

En ik vind het leerzaam. Ik zag bijvoorbeeld dat magere biologische yoghurt hoger (8+) scoort dan volle biologische yoghurt (7,5). Het verschil zit ‘m in de aanslag op de categorie Klimaatverandering. Deze kleurt rood voor de volle en oranje voor de magere yoghurt. Omdat bij de productie van één kilo biologische volle yoghurt  2,1 kilogram broeikasgas vrijkomt, en bij magere is dat 1,6 kg. Broeikasgassen hebben grote invloed op het klimaat.

De app superwijzer (android en iphone) is gratis en een initiatief van Varkens in Nood in samenwerking met Greenpeace.

Lees ook:Vleeswijzer
Lees ook:Recept Griekse yoghurt met walnoten en honing
Lees ook:Heerlijk eten met een goed geweten
Lees ook:De nieuwe viswijzer is uit!
Lees ook:De abdicatie van de oranje tompouce

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>