Recepten voor het Kerstmenu: gerechten van mede-foodbloggers (4)

Het leuke van foodblogs vind ik dat je ongegeneerd een kijkje kunt nemen in de keuken van anderen. Ik heb inmiddels al een lange lijst met favorieten waar ik graag even binnengluur. En met de kerstdagen vlak voor de deur kan je er ook fijn inspiratie opdoen voor het kerstmenu. Een kleine selectie.

Mijn favoriete foodblogger is eetschrijver Gerrit Jan Groothedde. Naast bijzonder lekkere recepten vermaakt hij zijn lezers regelmatig met zijn kritische kijk op onze voeding en voedselbereiding. En dat zonder saai te worden, want Gerrit Jan weet altijd zijn humor (en humeur) te behouden. Dit jaar koos hij onder andere voor een kleurig rood-groen-kerstmenu en geeft hij allerhande recepten voor een kerstbrunch.
Collega koken bij blogo.nl, Karin Luiten, heeft dit jaar ervoor gekozen om het je erg makkelijk te maken. Zeg haar wie je gasten zijn en zij komt met een compleet kerstmenu. Of het nu je ouders, je baas of die vrienden die de hele wereld al gezien hebben, Karin weet raad. Op haar eigen website zie je in één oogopslag wat je voor wie kunt maken.
NRC-next columniste Janneke Vreugdenhil is ook al dagen in de weer met Kerst en heeft een aantal leuke suggesties, ook voor vegetariërs. Sommige zijn van haar lezers, andere van haar zelf.
MrOoijer maakt al jaren hetzelfde menu met Kerst, aangezien zijn kinderen niets anders willen op deze dagen. Vooraf een zelfgemaakte gravad lachs, filets eendeborst, rosé gebakken, als hoofdgerecht en iets met ijs en vruchten als toetje. Bij mijn weten heeft hij deze recepten nog nooit als een menu op zijn blog gezet, daarom alleen deze algemene link.
Het meeste werk lijkt het Ministerie van Eten en Drinken van het kerstmenu te maken. Koken voor 20 man en dat nog eens bij een ander thuis opeten. Volg deze maand de blog van Ellen en Paul en je bent helemaal op de hoogte van hun voorbereidingen, inclusief alle recepten.
Winny tenslotte weet wat moeders moeten doorstaan en heeft haar weblog daarom toepasselijk Mam, wat eten we vandaag? genoemd. Tussen de twee vegetariërs en twee vleeseters in het gezin laveert zij met gemak. Soms een eenvoudig frietje van de snackbar, maar regelmatig staat zij haar mannetje in de keuken. Dit is haar menu deze kerst.

Lees ook de tips over het samenstellen van het menu:  1 – je gasten en hun wensen, 2 – je eigen kwaliteiten, 3 – de opbouw van het menu, 4 – wijn-spijscombinaties en 5 – de voorbereidingen.

Andere concrete tips voor gerechten en recepten heeft koken.blog ook: uit de gratis bladen, de culinaire glossy's of van topkoks bijvoorbeeld. Of kies je voor een vegetarische Kerst?

Lees ook:Vegetarisch Kerstmenu
Lees ook:Recepten voor het Kerstmenu: gerechten van topkoks (3)
Lees ook:Kerstmenu: hier vind je de recepten
Lees ook:Kerstmenu: zo maak je het
Lees ook:Recepten voor het Kerstmenu: gerechten uit de gratis bladen (1)

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recepten voor het Kerstmenu: gerechten van mede-foodbloggers (4)

  1. Pingback: Recepten voor het Kerstmenu: gerechten uit de gratis bladen (1) | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>