Eten op vakantie: zo vind je de beste adressen

Waar eet je als je in een jouw onbekende stad bent? Hoe weet je wat de lekkerste adresjes, de leukste restaurants en de must try-gerechten zijn? De tijd dat je moest vertrouwen op een reisgids is immers voorbij. De gids gebruik je alleen maar om iets over de geschiedenis van het land te leren en om het hoofdstuk Eten en drinken door te spitten. Nee, de beste tips krijg je door verschillende tactieken te combineren.

Zo pakte ik het aan voor mijn vakantie naar Singapore. Inclusief een paar van de tips.
   


1. Gebruik social media

Ik deed een oproep op twitter en dat heb ik geweten. In geen tijd had ik een A4-tje vol met suggesties. Ze klonken allemaal even spannend en bijzonder. Ga in de Arabische wijk naar het restaurant tegenover de moskee, het zit vol met locals. Nee, de Long bar, daar moet je gezien worden. Of in elk geval zelf de met pindadoppen bezaaide vloer gaan bekijken. Ramen (nee, niet die van glas) eet je het beste bij  Ippudo Ramen en vegetarisch bij Ling Zhi. De satesaus is in Singapore niet zo bijzonder, evenals het restaurant dat als beste wordt gerekend.

2. Vraag het in het vliegtuig
Ik weet niet waarom het is, maar meestal raak ik in het vliegtuig pas in gesprek met mijn buurvrouw of -man zodra het vliegtuig de landing heeft ingezet. Voor die tijd negeren we elkaar uit alle macht, om daarna voor die laatste paar minuten weer vriendschap te sluiten. Dit keer bleek mijn buurvrouw een geboren en getogen Singaporese die nu in Nederland woont. Haar tips betroffen vooral de gerechten die ze het meeste mist. Char kway tway, dat zijn gebakken platte noedels met zeevruchten. En ook laksa, een curry met kokosnoot en geserveerd met noedels, kennen we hier niet, evenmin als het typische eten dat met het Chinees Nieuwjaar gegeten wordt, bak kwa (gegrild varkensvlees).

3. Eat as the locals
Ga bij dat restaurant zitten waar de locals in- en uitlopen. Geef je ogen en neus de kost en duik een zijstraat in van de drukke hoofdweg in. Ga op zoek naar lokale eet-tijdschriften of – gidsen voor de beste tips. Vraag het die aardige medewerker van je hotel. Loop in elk geval de restaurants waar ze je naar binnen proberen te lokken voorbij.
Mijn eerste avond al, kwam ik zo op een fantasische plek terecht. Het was er druk, levendig, jong en oud zat er en het eten was goed en kwam snel. Wijzend op het eten van mijn buurman, die een soort roti at, bestelde ik mijn eten. En kwam zo ook met de flink bereisde en zeer nieuwsgierige buurman in gesprek. Met weer een aantal fijne eettips voor op mijn lijstje. De belangrijkste? Deze: eat as the locals!

En zo teruglezend lijkt het alsof ik hiermee de eerste tip die ik noemde onbewust ook had opgevolgd, daar bij dat drukke restaurant tegenover de moskee in de Arabische wijk!

Heb jij nog goede tips? Vertel het ze ons!

Lees ook:En Smaakvol is gewonnen door …
Lees ook:Ober, er zit een kat in mijn soep
Lees ook:de beste wijnbeleving bij De Lindehof
Lees ook:Ontvang je eigen gasten op Restaurant Day!
Lees ook:Culinair Hongkong: coming soon!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>