Testkeuken: Raw Noodles

Om de term superfood (voedingsmiddelen met een perfecte voedingswaarde met meerdere extra gezonde eigenschappen) kun je anno 2014 niet meer heen. Wie kent niet de zakjes chia, goji, moerbei of hennepzaad die tegenwoordig bijna in iedere supermarkt te vinden zijn. En dan hebben we natuurlijk nog de ‘oorspronkelijke’ superfoods zoals bijvoorbeeld broccoli. Onlangs mocht ik voor koken.blog een voor mij nieuw soort ‘superfood’ testen, namelijk de Raw Noodles.

Eerste superfood noodles

Clean Foods, de producent van de Raw Noodles, zegt de eerste superfood noodles van Nederland te hebben gelanceerd waarvan het wetenschappelijk is aangetoond dat het helpt om gewicht te verliezen. Raw Noodles bevatten slechts 6 kcal per 100 gram en zijn vrij van vet, suiker, gluten en E-nummers. Maar waaruit bestaan deze noodles dan? De ingrediënten zijn: water, konjac mannane, gardebia flower extract (natuurlijke kleurstof) en calcium (OH-2). Raw Noodles zijn gemaakt van Glucomannan dat een plantaardige voedingsvezel is.

Raw Noodles proeven

De bereiding van de Raw Noodles is simpel. Je hoeft ze slechts gedurende twee minuten warm te laten worden in je pan met groente en vlees of vis. Mijn tafelgenoot is een groot liefhebber van noodles en heeft al veel verschillende soorten gegeten. Als iemand een goed oordeel kan geven over deze noodles dan is hij het wel. En ze kwamen wat hem betreft door de keuring. Waar ik nog enigszins terughoudend was en de noodles zo los toch wel smakeloos en een beetje nep vond smaken, werd door mijn tafelgenoot smakelijk gegeten van het complete gerecht.

Conclusie testkeuken

Ik bleef na het eten van de Raw Noodles een beetje met een dubbel gevoel achter. Enerzijds prima dat er een product is dat zo weinig calorieën bevat en een goed alternatief voor mensen die bijvoorbeeld geen gluten kunnen eten, maar aan de andere kant moeten we ons, als we verder geen gezondheidsklachten hebben, ook niet gek laten maken door dergelijke producten en dit niet zien als hét middel om gewicht te verliezen. Wees kritisch op wat je koopt en laat je niet leiden door beweringen als: helpt je gewicht verliezen.

Een zakje Raw Noodles kost 2,49 euro. Een zakje bevat 200 gram en is geschikt voor 2 porties. Naast Raw Noodles zijn er ook de varianten Raw Pasta en Raw Rice.

Lees ook:Recept China: Noodles met rundvlees en kaneel
Lees ook:Afvallen met sbs6
Lees ook:Superfoods in alle soorten en maten
Lees ook:Boerenkool: geen stamppot maar chips
Lees ook:Herman den Blijker helpt weer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>