Lekué Citrusspray

Toen ik ‘m voor het eerst zag, wilde ik het direct uitproberen. Een spraypompje dat je direct op een citroen of sinaasappel kunt drukken. Even sprayen en het verse sap verdeelt zich over je gerecht. Een fijn snufje citroen over een vers gebakken visje, voor een frisse limoenspray over je (pompoen)soep, sinaasappel over je witlofsalade, een vleugje grapefruit in het water, ik zag het al helemaal voor me.

En zo werkte het ook!
 

De Lekué citrusspray doet precies wat je ervan verwacht. De kleine maat is ideaal voor citroen en limoen, de grotere kan je gebruiken voor sinaasappel en grapefruit. Er komt een handig houdertje bij waar je de citrusvrucht in kan leggen en de sprays kunnen nog in de vaatwasser ook.

Je snijdt een kapje van de vrucht en drukt en draait vervolgens het pompje in de vrucht. Enig nadeeltje: doordat je de citrusvruchten ‘open’ zijn, zijn ze natuurlijk niet meer zo lang houdbaar. Maar goed, het sprayen is zo leuk, dat de vrucht toch niet zo lang blijft liggen. Kijk maar!


 

Culi-hebbeding: Lekué citrusspray, per set van 2, ca 15 euro.

 

Lees ook:De paradox van de grapefruit
Lees ook:Koken met grapefruit: Florida pizza à la Niven
Lees ook:recept bisschopswijn
Lees ook:Vette Dinsdag
Lees ook:Recept Asperges in frisse citrusdressing

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Lekué Citrusspray

 1. Herna

  Wat leuk dat je weer een produkt bespreekt!.

    /   Reply  / 
  1. Edith Dourleijn Auteur

   Dank je Herna. Ik vond het zelf ook altijd een erg leuke rubriek, de testkeuken. Misschien toch maar nieuw leven inblazen?

     /   Reply  / 
 2. Elsa

  Heb die pompjes gekregen voor mijn verjaardag en het werkt inderdaad goed, staat ook leuk op tafel zodat ieder zijn eigen dressing kan spuiten

    /   Reply  / 
  1. Edith Dourleijn Auteur

   Leuk om te horen, Elsa. Ik gebruik ze ook regelmatig voor een snuf citroen in mijn glas water of beker thee.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>