Cuisinart Juicer [De Testkeuken]

Op vrijdag test ik een product uit in mijn Testkeuken. Vandaag vertel ik je over mijn avonturen met een sapcentrifuge.

Eerlijk waar, ik heb vaak staan twijfelen. De apparaten zijn vaak stoer en mooi, maar ook groot en een flinke sta-in-de-weg. En ja, hoe vaak gebruik je zo’n sapcentrifuge nu eigenlijk? Om daar achter te komen, kreeg ik de Cuisinant Juicer te leen. 
 

Wat is het?
De Cuisinart Juicer is een sapcentrifuge. Een grote! Bovenin is de vulopening en daar doe je het fruit in. De opening is ruim en veel fruit hoef je dan ook niet meer in stukken te snijden. Het fruit komt op een snel ronddraaiende zeef terecht, waardoor het fruit geraspt wordt. Het sap gaat naar beneden en komt in de opvangschenkkan (rechts) terecht. De pulp wordt in de ruime opvangbak (links) gekatapulteerd. Je kunt door middel van een knop aangeven hoe hard het fruit is en (dus) hoe hard de zeef rond moet draaien.

Werkt het?
Jep. Bijna al het fruit komt keurig als sap uit de machine. In plaats van geperste sinaasappeltjes hebben wij in het weekend nu appelsap, perensap, wortelsap, ananassap, moloensap en allerlei combinaties daartussen op tafel gehad. De adviezen om geen bananen te persen heb ik nageleefd (er zit te weinig vocht in), maar ik kan er één aan toevoegen: ook mango wil niet graag tot sap geperst worden.
En daarbij, de sapjes zijn superlekker. De smaak van de vruchten lijkt wel te worden versterkt doordat je ze tot sap geperst hebt. De eerste slok meloensap (mijn eerste experiment) zal ik niet gauw vergeten.

En?
Het nadeel dat ik in mijn eerste zin noemde blijft overeind: het is een groot bakbeest en als ik alle onderdelen in de vaatwasser stop, zit die direct vol. De machine staat nu vooraan in de kast, zodat we hem makkelijk kunnen pakken en we wassen na gebruik de onderdelen maar gewoon met de hand af. Als je dat direct doet, kunnen de vezels van het fruit zich niet vasthechten en is het een klusje van niets.
Deze Juicer moet terug, en ik weet zeker dat ik na mijn ritje naar het postkantoor direct naar een kookwinkel sjees.

Cuisinart Juicer, adviesprijs € 249,-

Lees ook:Testkeuken: Cuisinart grill
Lees ook:FastFruit: fruit uit de muur
Lees ook:Smoothie receptenboek – Innocent
Lees ook:Mister Hot keukenhandschoen [de testkeuken]
Lees ook:Powerfood om te vlammen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Cuisinart Juicer [De Testkeuken]

  1. Maagbander

    Dit is ook een fantastisch apparaat voor mensen die een maagoperatie hebben ondergaan. Ik heb er ook een en ik gebruik hem iedere dag!

      /   Reply  / 
  2. Denize

    Een keukenmachine met juicer is een betere keuze. Met al die aparte machines heb je een enorme keuken / kast nodig… en voor de prijs van deze juicer kun je ook een krachtige keukenmachine kopen, met blender, kneder, maler en juicer in één.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>