My favorite wine-notieblokje

Een tijdje geleden kocht ik een nieuwe slimme mobiele telefoon. Android, dus helaas kon ik niet veel (Nederlandse) culi-apps die ik kon downloaden.. Wat ik wel installeerde was een app om mijn eigen wijnnotities bij te houden. En dat leek me wel eens een goed idee. Foto maken van de fles en intypen wat je proefde en waar je ‘m bij dronk.

En drie keer raden wat zo ongeveer een dag later in de bus viel: een notieboekje waarmee je precies hetzelfde kunt. Een mooi rood schriftje, met elastiek, en de tekst My favorite wines. Nou ja, die foto kan je er niet mee maken..
  

Wat is het?
Een notitieschriftje. Vol informatie over wijn. Vol lijstjes om zelf te vullen. Lijstjes van je wijnvoorraad, van welke wijn je nog eens wilt proeven, sites/boeken/cursussen over wijn, etc. Dan volgen 20 pagina’s met informatie over wijn uit alle werelddelen. En tips voor apps over wijn! Handig is ook de informatie over het proeven van wijn. Hoe doe je dat, waar let je op en hoe schrijf je het op?
En daarna kan je zelf aan de slag en je proefnotities opschrijven. De helft van het schriftje is daarvoor ingeruimd.

En?
Leuk! Om te krijgen of te geven. Het is stimulerend om op tafel te leggen bij het eten en eens heel doelbewust je wijn te proeven. Alleen moet je dat wel een beetje gecontroleerd doen, want de regeltjes om op te schrijven zijn dun. Dus misschien eerst op een kladje je notities maken en deze daarna overschrijven in het schriftje?

Boek: My favorite wines – uitgeverij Belmondo books, isbn: 9789460290213

Lees ook:Wat proef ik?
Lees ook:Wijnkenner word je zo
Lees ook:Wijn- en spijsproeverij Art vine culinair
Lees ook:Carnet de table
Lees ook:Recept Aardappelcake

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>