Gehaktbaltang [de testkeuken]

Op vrijdag test ik een product uit in mijn Testkeuken. Vandaag maak ik kennis met een gehaktbaltang.

Ik moest wel lachen toen ik ‘m zag, die knijper met de twee halve bollen eraan. Maar zonder uitleg was direct duidelijk waarvoor ie bedoeld was: het knijpen van gehaktballen. Kookwinkel Kookinnovatie uit Waalwijk (met uitgebreide online-winkel) haalde het uit Italië.
 

Wat is het?
Daar kan ik kort over zijn: een gehaktbaktang. Als je het het gehakt hebt aangemaakt met alle smaakmakers die je maar wilt, pak je de tang en daarmee knijp je in het gehakt. Het teveel aan gehakt gaat er via de zijkanten, waar een opening zit, weer uit. Ik mocht de tang voor bollen van ca. 3 centimenter uitproberen. Handig voor bijvoorbeeld deze Marokkaanse gehaktballetjes van Jamie.

En werkt het?
Ja, de gehaktballenknijper doet echt wat ie belooft. Je krijgt er mooie ronde balletjes van. Maar dan wel met een streep over het midden. Daar waar de bollen tegen elkaar komen. Alsof het twee aan elkaar geplakte helften gehakt zijn. Wat het dan ook zijn. Ik heb ze allemaal nog even door mijn handen gerold om dat te beperken.

En voor degenen die graag grote gehaktballen hebben; daar bestaat ook een knijper voor.

Gehaktbaltang, 8,95 euro, te koop bij Kookinnovatie.

.

Lees ook:Recept Gehaktballen zoals oma’s ze maken
Lees ook:Zo draai je gehaktballen zonder plakhanden
Lees ook:De pureeknijper [de testkeuken]
Lees ook:Daar is Jamie weer
Lees ook:Knoflooksnijder [de testkeuken]

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Gehaktbaltang [de testkeuken]

 1. PaulO

  En toch verwacht ik dat het redelijk snel bij de aankoper in die lade met alle andere ongebruikte spitsvondigheden terechtkomt.
  Een kilo gehakt in 3 cm-balletjes draaien kost toch niet zoveel tijd. Ik ga vaak voor zoiets even op m’n gemak in de eetkamer zitten en kijk even nieuws. Nieuws klaar, balletjes klaar…

    /   Reply  / 
 2. Edith Dourleijn Auteur

  Ja, dat gevaar schuilt hier wel in, daarin heb je gelijk Paul. Zelf vind ik het ook niet erg dat mijn handen vies worden, maar deze tang is denk ik dan ook bedoeld voor diegenen die daar niet zo van houden.. Of je gebruikt ‘m om de hoeveelheden af te passen: even knijpen en dan zelf nog even rollen door je handen. Dat is wel handig, als je wilt dat ze allemaal even groot zijn.

    /   Reply  / 
 3. PaulO

  Ja, da’s waar, er zit nu wel altijd wat variatie in de ‘balmaat’. Hoe groter de starthoeveelheid, hoe groter de ballen tegen het einde ;)

    /   Reply  / 
 4. Es

  Grappig. Ik heb er al jaren één, maar gebruik hem alleen voor het maken van bruisballen. Voor in bad.
  :D

    /   Reply  / 
 5. Herna

  Eh..wat zijn bruisballen?

    /   Reply  / 
 6. Edith Dourleijn Auteur

  Bruisballen zijn niet om te eten. Maar zijn voor in bad. Ze lossen al bruisend op zodra ze in het water worden gelegd. Nix culi’s, in elk geval!

    /   Reply  / 
 7. Herna

  Dank je Edith, ik wist niet dat je bruisballen zelf kunt maken!

    /   Reply  / 
 8. Sandra

  Ik ben almen mijn tweede tang bezig….
  Vind gehakt vies aan mijn handen…
  En nee ben echt geen kakker.
  En groot voordeel alle ballen een groot.
  Net als champignon snijder zou hij in rvs beschikbaar moeten zijn….
  Daar zou ik super blij van worden…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>