Sushi kit [de testkeuken]

Iedere vrijdag test ik een product uit in mijn Testkeuken. Vandaag heb ik een sushi pakket naast me staan.

Sushi, ik eet het graag, maar van zelf maken was het nog nooit gekomen. Tot ik het pakje Sushi kit van het merk Saitaku van de postbode overhandigd kreeg.
Normaal gebruik ik geen pakjes en zakjes voor het eten, maar nu streek ik voor 1x over mijn hart. Ik was domweg te nieuwsgierig.
  

Wat is het?
De Sushi kit is een pakket met 2 zakjes rijst, een zakje rijstazijn, een zakje sojasaus, 2 (!) zakjes wasabi, 2 zakjes gember, een pakketje met 4 norivellen en een rolmatje. Je kookt de rijst door de zakjes met rijst in kokend water te hangen. Wat niet op de verpakking stond is dat je wel een ruime pan moet gebruiken, omdat de rijst enorm in omvang toeneemt. Door de gare rijst meng je de rijstazijn en dit laat je afkoelen.

En rollen maar
De extra ingrediënten die ik kocht waren wortel, komkommer, zalm en avacado. Wortel kookte ik kort en combineerde ik met komkommer, en de zalm combineerde ik met komkommer of avacado, waarbij ik in 1 rol ook wat geroosterde sesamzaadjes deed.
Het was even priegelen, en de vulling kreeg ik maar niet mooi in het midden van de rijst. Misschien had ik toch de aanwijzingen op de verpakking moeten volgen en de rijst over het hele norivel moeten uitsmeren? Maar ik was bang dat je dan de nori in het rolletje zou zien, ipv er omheen.

Ga ik het pakket vaker gebruiken?
Deze Sushi kit kreeg van mij het voordeel van de twijfel omdat de ingrediënten normaal gesproken ook los te verkrijgen zijn en niet al door de fabrikant gemengd in een onbestemde smaak. En daarnaast, z
elf sushi maken is leuk en lekker, en zeker ook een idee om te doen als mensen komen eten (en je hen zelf wilt laten rollen!).
Maar een volgende keer koop ik de benodigde ingrediënten los, die komen wel op!
Want nu waren toch vooral de 3 verschillende afvalbakken (papier, plastic en rest) blij met deze manier van koken.

 

Lees ook:Sushi! Ook als je zwanger bent
Lees ook:De 10 beste tips om zelf sushi te maken
Lees ook:Sushi op zijn best
Lees ook:Recept Thaise komkommersalade
Lees ook:Sushi kitspuit

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Sushi kit [de testkeuken]

 1. Chris

  Ik maak het zelf. Volgens het recept uit het kookboek van Time Life uit 1974 dat ik van mijn moeder kreeg. De sushi azijn maak ik in een grote hoeveelheid en dat is goed te bewaren in de koelkast (net als de teriyakisaus, ook altijd handig). Het bestaat dus niet alleen uit rijstazijn…

    /   Reply  / 
 2. Edith Dourleijn

  Heb ik het dan niet goed gelezen? Wat is het verschil tussen sushi-azijn en rijstazijn, Chris? Met andere woorden; hoe maak jij sushi-azijn?

    /   Reply  / 
 3. chris

  Ik zal als ik thuis ben even opzoeken wat de verhoudingen zijn, maar het is in ieder geval rijstazijn, mirin, suiker en nog wat (maar dat ben ik nu even vergeten :-) )

    /   Reply  / 
 4. pizzabakker

  gadvergadvergadverdamme lekker dode vis opeten

    /   Reply  / 
  1. Lisanne

   Had je liever gehad dat ze hem levend zit opeten dan?

     /   Reply  / 
 5. Chris

  Bijgaand de ingrediënten. Ik neem soeplepels ipv eetlepels. wat over is kan een jaar in een goed gesloten pot bewaard worden (hoeft niet in de koelkast):
  4 el rijstazijn
  1,5 el mirin
  3,5 el suiker
  2,5 el zout
  Er wordt ook smaakzout (aji-no-moto) vermeld in het recept, maar dat gebruik ik niet.
  Alles in een pan aan de kook brengen en laten afkoelen.
  Bovenstaande hoeveelheid is voor 450 gram rijst.

  En dan met lekkere dode vis sushi maken :-)

  Teriyakisaus:
  2,25 del mirin
  2,25 dl sojasaus
  2,25 dl kippenbouillon
  Alles aan de kook brengen en af laten koelen. Is de koelkast in een afgesloten pot een maand te bewaren. Wel voor gebruik even opkoken.
  Om het vlees te glaceren wat 4 el saus + 1 el suiker aan de kook brengen, vlam zo laag mogelijk en dan 2 tl opgeloste maizena erbij. Roeren tot er een heldere glazuur overblijft die je aan het eind over het vlees strijkt. Of…. ook lekker op een dode garnaal, gemarineerd in de saus en dan geglaceerd.

    /   Reply  / 
 6. Edith Dourleijn Auteur

  Top Chris, ik ga ermee aan de slag! (En even kijken of die koekenbakker met z’n ‘lekker dode vis opeten’ geen vermomde spammer is…)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>