A la c’Arte

Foodbloggers weten er al van: a.s. zaterdag start in het Noordbrabants Museum in Den Bosch een tentoonstelling over De kunst van het eten, eten in de kunst. Zij hebben deze maand namelijk de uitdaging gekregen om te koken ‘met’ één van de schilderijen uit deze tentoonstelling.

Want je zult versteld staan hoe vaak eten en gerechten voorkomt in de schilderkunst.

Dat laat de tijdelijke tentoonstelling A la c’Arte wel zien. De expositie A la c’Arte serveert een heerlijke mix van eten in de kunst. Met bacchanalen, jachtstukken, pronkstillevens, Bijbelse eettaferelen, familiestukken en portretten. Het is een tentoonstelling van oude en moderne kunst, door elkaar heen gepresenteerd en aangevuld met bijzondere kunstserviezen. Op diverse plaatsen elders in het museum staat historisch glaswerk en servies opgesteld.

En niet alleen foodbloggers laten zich inspireren, ook vier Brabantse sterrenkoks: Cas Spijkers, Gerrit Greveling (Chalet Royal, ’s-Hertogenbosch), Joost Verhoeven (Cordial, Oss) en John Kocken (De Heer Kocken, Vught) doen dat. Ze tonen in tekst en beeld hoe ze – geïnspireerd door de kunstwerken – fantastische gerechten bereiden. Bij het thema ‘Maaltijden’ krijgt u smakelijke verhalen voorgeschoteld van culinair recensent Jeroen Thijssen, terwijl bij ‘Symboliek’ de kunsthistorici van het museum de verborgen betekenis onthullen van het afgebeelde eten.

 Let op! Een bezoek aan de expositie A la c’Arte kan leiden tot onbedwingbare trek en spannende experimenten in de keuken!
 
Tentoonstelling A la c’Arte – 18 september 2010 – 2 januari 2011 - – Noordbrabants museum – Den Bosch – meer informatie vind je op de website.

Lees ook:Tentoonstelling Smakelijk eten!
Lees ook:Tentoonstelling Lekker joods: Een wereld op tafel
Lees ook:Museum vol friet en patat
Lees ook:Eten en drinken in de Stijlkamers
Lees ook:Gastronomisch Den Bosch

1 Reacties // Reageer

One thought on “A la c’Arte

  1. weight

    yeah my dad will like this

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>