Eet en drink Design

Vandaag begint de Dutch Design Week. In deze week staat het werk van Nederlandse designers centraal, maar dan gaat het niet alleen om kunst en meubels. Ook het eten en drinken is op de kaart gezet. Deelnemende toprestaurants uit Eindhoven hebben samen met een ontwerper een Signature Snack gemaakt.

De opdracht was een mooi en lekker haute-cuisinesnack te ontwerpen die in grote hoeveelheden gemaakt kunnen worden. Het persbericht maakt het spannend: "Wat gebeurt er als ontwerper Kiki van Eijk en de chef-kok van restaurant Avant Garde van Groeninge hun handelsmerken (respectievelijk keramiek en piepkuiken gegaard in klei) bundelen? Hoe verwerken het authentiek Italiaanse Ristorante Da Nello en ontwerper Christien Meindertsma hun handschrift in een gezamenlijke snack? Op wat voor manier zullen Restaurant 1910 en Lonneke Gordijn & Ralph Nauta (Drift) de nieuwste productietechnieken toepassen op eten? Wat krijg je als je de Frans/Nederlandse keuken (De Karpendonkse Hoeve) met de Letse (geboorteland ontwerpster Mara Skujeniece) mixt? Volgt de vorm de inhoud, of andersom, bij de snack van KB 23 en Maarten Baptist? Hoe vertalen Gerard Wollerich en Dinie van den Heuvel culinaire en modische trends? Lukt het de Treeswijkhoeve om met Joost van Bleiswijk een ‘no screw, no glue’ gerecht te ontwikkelen?".

Je kunt het gaan proeven op de Snackplek op het Lichtplein achter de Design Academy. Meer info op de website van Eat & Drink Design.

Lees ook:Video: food design
Lees ook:Nominaties VENUEZ Hospitality & Style Awards 2012 bekend
Lees ook:Kantinesnack voor The hunger project
Lees ook:Paradigma Food Talks
Lees ook:Verkiezing Kookboek van het jaar 2010

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Eet en drink Design

  1. roulette strategy

    Ik merk nu dat ik dit blog vaker zou moeten lezen – zo kom je nog eens op ideeen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>