Eet groen

Om de CO2-uitstoot te compenseren laten mensen soms een boom planten als zij met een vliegtuig hebben gereisd. Maar dat kan ook op een andere manier. Twee keer op en neer van Amsterdam naar Nice kan je ook compenseren door 5 dagen in de week geen vlees te eten. Lijkt je dat wat veel, bespaar aan uitstoot voor 1250 kilometer met je auto per jaar middels 1 vegetarische dag per week . En als we dat allemaal in Nederland zouden doen, zou dat een evengrote besparing zijn als een miljoen minder auto's op de weg. Aldus de Eat Green-campagne.

De Eat Green-campagne is opgezet om mensen bewust te maken dat je klimaatveranderingen ook teweeg kunt brengen door minder vlees te eten. En om ons allemaal hiervan bewust te maken trekt er momenteel een Eat Green-tour door ons land. Groningen, Alkmaar, Venlo, Nijmegen en Enschede zijn al aan de beurt geweest en hebben mensen kennis kunnen maken met Eat Green Eva (zie de foto).
Meer weten? Neem eens een kijkje op de website. Daar staat ook een database met vegetarische recepten. Of probeer de vegetarische recepten van koken.blog of zoek verder door 'vegetarisch' in het zoekvenster hiernaast in te typen.

Lees ook:Leuke en handige kook apps: Green Kitchen
Lees ook:Ik kies bewust: kroket en frikandel
Lees ook:Oproep: “Obama, eet geen vlees op maandag”
Lees ook:Recept Vegetarische aardappelcurry
Lees ook:Vegetarische week op koken.blog

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>