Oog in oog met de chefs van 24Kitchen

Als ‘daggast’ voelde ik me afgelopen zondag bij 24Kitchen&cottages bij De Eemhof in Zeewolde enigszins een vreemde eend in de bijt. Niet zo gek, als je bedenkt dat de rest van het gezelschap bij de workshops, kookcolleges en andere culinaire activiteiten al sinds vrijdag op de locatie was en zich volledig had ondergedompeld in dit culinaire vakantieweekend. Voor hen waren de chefs van 24Kitchen, de gastheren  en -vrouwen van dit evenement, inmiddels ‘oude bekenden’ geworden. Ik proefde slechts een paar hapjes van dit weekend, maar het smaakte wel naar meer.

Voor koken.blog mocht ik zondag een aantal programmaonderdelen bijwonen en de sfeer proeven. Zoals in de inleiding al gezegd was het wel even wennen. Iedereen was al vanaf vrijdag aanwezig en had er gezamenlijk al een aantal dagen opzitten. Overdag culinaire activiteiten, ’s avonds in een van de restaurants van het park het menu eten dat samengesteld was door een van de chefs van 24Kitchen, vervolgens lekker dansen om uiteindelijk uitgeput neer te ploffen op je bed in een van de huisjes op het park. Klinkt goed toch? Het mag gezegd worden; het concept is fantastisch.

Workshop Hemelse Harissa

Mijn culinaire dag begon ik met de workshop Hemelse Harissa van chef Mounir Toub. Hij leerde ons deze hete rode saus te maken. Er werd wat afgehakt in de vijzel om korianderkorrels, knoflook en peper fijn te krijgen. Koriander en citroen toevoegen, vermengen met olie en klaar. Uiteindelijk mochten we allemaal ons eigen potje harissa mee naar huis nemen. Maar niet voordat Mounir Toub een selfie had gemaakt met ons deelnemers als decor.

Kookcollege over warka

Mijn volgende activiteit was Vraag ’t de chef met Roberta Pagnier & Danny Jansen. Groot was mijn verbazing toen ik opeens Mounir Toub weer op het podium zag verschijnen. Ik bleek in de verkeerde zaal te zitten en met mij nog een aantal andere mensen. Zij stonden op en gingen de zaal uit, maar ik besloot er dan maar een Mounir Toub middag van te maken. Dit kookcollege werd uitgelegd wat warka is en hoe je dit moet bereiden. Driftig schreef ik mee in de hoop thuis dit filodeeg te kunnen maken. Ik vrees dat er nogal wat oefening voor nodig is, maar hé, oefening baart kunst. Aansluitend volgende er een kookcollege van Danny Jansen die ons aan de hand van een quiz vertelde over zijn culinaire reis naar Japan. Leuk en leerzaam en een goede manier om de middag af te sluiten. Met een behoorlijke goodiebag vol verschillende producten verliet ik het park.

Op naar de tweede editie

Hoewel het een leerzame en geslaagde middag was die ik niet had willen missen, waren er toch een aantal schoonheidsfoutjes waarvan ik hoop dat de organisatie daar volgend jaar wat extra aandacht aan gaat besteden. Activiteiten begonnen te laat en bewegwijzering ontbrak in het park (waardoor ik als slechte kaartlezer al een deel van het park door was gelopen om me vervolgens te realiseren dat ik al praktisch langs de locatie was gelopen). Ik moest mijn toegangsbewijs laten scannen, maar kwam toch in de verkeerde zaal terecht en er was zondag weliswaar een delicatessenmarkt, maar veel meer dan 7 kramen kan het niet geweest zijn. Het zijn geen onoverkomelijke problemen, maar met wat meer oog voor details zal de tweede editie tot nog meer tevredenheid van de bezoekers leiden.

Lees ook:24Kitchen&Cottages, het eerste culinaire vakantieweekend van Nederland
Lees ook:Picknicken in het park
Lees ook:Utrecht is uitgekookt!
Lees ook:Amsterdam Hoofdstad van de Smaak 2009
Lees ook:Oktober Boerenkaasmaand

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>