Oproep voor basisscholen: doe mee aan de Very Vega Christmas Challenge

Ben jij een lekkerbek? Eet je alles, maar denk je ook aan het milieu? Wil je wel eens iets anders eten op het kerstdiner dan worstenbroodjes? Doe dan met je klas mee aan de Very Vega Christmas Challenge!

Het kerstdiner is op veel basisscholen een populaire traditie. Kinderen en hun ouders worden gevraagd om  thuis iets lekkers te maken en dit mee te nemen naar het diner. Door kinderen zelf te laten nadenken over recepten, wil Samsam laten zien dat het ook anders kan. Zo is minder vlees eten veel beter voor het milieu en is het ook eens wat anders en gezonder dan worstenbroodjes en gehaktballetjes. Een vegetarisch gerecht meenemen naar het leukste eetmoment in de klas geeft een duidelijk signaal af: vega eten is hip, lekker en duurzamer!

Kookwedstrijd voor basisscholen
Samsam en Topkokkies organiseren de Very Vega Christmas Challenge, een kookwedstrijd voor leerlingen in groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Scholen kunnen samen met hun leerlingen in november het lekkerste vegetarische kerstrecept opsturen. De twee klassen met het beste recept gaan met elkaar de strijd aan in een spannende kookbattle. De battle vindt plaats op 16 december in de net geopende Markthal in Rotterdam, waar televisiekok Alain Caron de kinderen helpt en aanmoedigt.

Samsam & Topkokkies
De Very Vega Christmas Challenge is een initiatief van Samsam en wordt georganiseerd samen met Topkokkies. Samsam, het educatieve platform voor wereldwijze kinderen, is het grootste tijdschrift van Nederland  met een oplage van 555.000 exemplaren per nummer, dat verschijnt op ruim 6000 basisscholen en bij 13.000 particuliere abonnees. In het laatste nummer over soja en vlees, kaart Samsam het globale probleem rondom voedselzekerheid aan vanuit de belevingswereld van kinderen.

Meedoen is heel simpel!

•Verzin samen met je klas een vegetarisch recept voor het kerstdiner.
•Zorg dat jullie het zelf kunnen koken!
•Schrijf samen met de klas in ongeveer 100 woorden waarom dit recept zo bijzonder is.
•Stuur het recept, liefst met een mooie foto van de klas, naar [email protected]
•Uiterste datum: doe dit voor vrijdag 28 november!

Lees ook:Kokenblog kerstmenu 2015
Lees ook:Brad wil vegetarische opvoeding, Angelina niet
Lees ook:Vegetarisch basiskookboek
Lees ook:Culinaire agenda: Veggie Fair 5 & 6 oktober
Lees ook:De snelle vegetariër

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>