Made in Spain [lekker adresje]

Regelmatig wordt me gevraagd waar je lekkere ingrediënten kunt kopen. Omdat jullie niet allemaal bij mij in de buurt wonen, wil ik vanaf nu op zondag een lekker webadresje in het zonnetje zetten.

We bijten de spits af met de culi-webshop Made in Spain, gewoon omdat ik me weer even onder die warme Spaanse zon wil wanen. En dat kan met de spullen die Made in Spain verkoopt. Het zijn stuk voor stuk producten die met liefde, aandacht en op ambachtelijke wijze zijn gemaakt. En dan niet alleen om mee te koken, maar ook aardewerk om je eten op te serveren.

De sober maar zeer kleurrijk vormgegeven webshop maakt hebberig.

Eerst even kennismaken
Eigenaresse Didi van Haren importeert al jaren Spaans aardewerk voor  de horeca, cateraars en detailhandel. En omdat steeds meer particulieren bleven vragen om dat mooie aardewerk, heeft ze vorig jaar Made in Spain opgezet.
Naast haar passie voor servies heeft Didi ook een enorme passie voor koken. Met een Frans-Spaanse moeder en een grootmoeder die beide keukens goed beheerst is dat ook niet zo verwonderlijk. Later leerde van haar talrijke buitenlandse vrienden die ze in Madrid opdeed ook de andere keukens van de wereld kennen. Maar Spanje heeft nu eenmaal haar hart gestolen.

Must haves
Trots is Didi van Haren op haar assortiment aardewerk. Maar iedere culi zou eens moeten proeven van de verschillende soorten pimientos (gedroogde paprika’s, lees hier meer daarover) en de pimentón de la Vera (gerookt paprikapoeder). Ook de sherry- en moscatelazijn zijn erg bijzonder en zou je echt eens moeten proberen, en niet alleen in typisch Spaanse gerechten.
Het assortiment van eetwaar van Made in Spain wordt bepaald door wat Didi zelf kan meenemen van haar bezoekjes aan Spanje. Ze probeert deze zelf uit (en schrijft er over op haar blog Bijzonder Spaans), en verkoopt ze. Dus als je iets bijzonders ziet, aarzel dan niet, de volgende keer neemt ze het misschien niet mee, omdat haar tas dan al vol zit met nieuwe – ons onbekende – Spaanse lekkernijen.

Mijn mening
Made in Spain is een fraai vormgegeven webshop, dat ondanks de kleurrijke artikelen erg rustig aan doet. Alle artikelen zijn in 5 duidelijke hoofdcategorieën ingedeeld en daaronder soms weer verder verdeeld. Op deze hoofdpagina staan de producten in een paar woorden omschreven, na doorklikken krijg je meer informatie, zoals over hoe je het het beste kunt gebruiken. Deze info is helaas wat summier.
Maar op haar blog Bijzonder Spaans geeft Didi van Haren deze informatie wel. En daar staan ook recepten en beschrijvingen van de Spaanse eetgewoonten. Een veel bekeken recept is dat van de Patatas a la riojanna, een aardappelschotel met chorizo.

-

Made in Spain, alleen webwinkel, Ideal of vooruit betalen, levering à 4,95 euro via TNT na betaling, inpakken voor cadeau 2,50 euro. Ook te volgen op twitter.

In de rubriek Lekker adresje bespreek ik vanaf nu iedere zondag een lekker adresje dat voor iedereen bereikbaar is. Want bestellen op internet is toch niet meer eng?

—-

Lees ook:Muis gevonden in chips
Lees ook:1080 recepten vol Spaanse smaken
Lees ook:Pizarro: een Spaans kookboek
Lees ook:Home made koken met Tana Ramsay
Lees ook:Home Made Winter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>