Laatste kans voor de mini-pan

Zoals poffertjes zich verhouden tot de pannenkoek en de bitterbal tot de kroket, zo verhouden kleine pannen zich tot hun volwassen, grote broers die dagelijks op het fornuis komen. Maar die mini-pannetjes komen hier de kast niet uit. Wordt het de kringloop, de grijze bak of een herkansing?

Klein, te klein

Ze zijn te klein om er een hoofdgerecht in te serveren, want de pannetjes kunnen ongeveer honderd gram stoofschotel of macaroni alfredo aan. Tja, daar worden de tafelgenoten niet blij van, we doen hier thuis niet aan amuses of kleine gerechten. Ze kunnen niet op het vuur, want ze zijn van keramiek. Als zoutvaatje? Geprobeerd, niet handig. Boterbakje? Daar hebben we er gelukkig ook al een paar van in de kast. Suikerpot? Olijven op tafel? Het bleef een vraagteken en de pannen bleven in de kast.

Kookboek, website

Ik zoek op internet of ik informatie en inspiratie kan vinden om mijn kleine pannetjes – en mezelf – nuttig te maken.
Kookboek Pannetjes krijgt goede recensies op internet. Verrassende desserts, bijzondere gerechten. Soms leveren ze meer werk op dan koken met gewone pannen, want ingrediënten moeten worden voorgebakken en sausjes moeten apart worden gekookt, maar dat weegt op tegen het verrassende effect van de pannetjes.

Website ‘Volrecepten’ heeft meer dan vijftig recepten verzameld met mini-pannetjes. Oeuf en cocotte, Yorkshire pudding, soep met een hoedje: de mensen die bijdragen aan de site zijn zeker niet van plan om hun pannetjes naar de kringloop te brengen. Veel inspiratie!

De mini-pannetjes van Le Creuset heten heel deftig cocottes. Twee foodbloggers lieten zich inspireren door de pannetjes en bedachten een recept voor romige aardappelschotel en hartige pompoentaartjes.

Laat ze maar blijven

Oké, oké, ik ben overtuigd. De pannetjes blijven. Gisteravond kwam het nagerecht op tafel uit een pannetje (hoeveelheden in het recept zijn genoeg voor zes pannetjes). En morgen probeer ik de romige aardappelschotel.

Lees ook:Recept Amandelsoufflé met abrikozen
Lees ook:Kookboek Mini-stoofpotjes
Lees ook:ADV: Chef in eigen keuken
Lees ook:Kandidaten gezocht voor ‘Wie is de chef’
Lees ook:Soep Verleidingsmenu: Romige mosterdsoep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>